сряда, 24 октомври 2007 г.

dIetI :) :) :)

20 най-прости начина да залъжеш апетита си:

1. Преди ядене изпийте чаша минерална вода или доматен сок. Така вие отчасти ще подтиснете апетита си. Другият вариант е да изядете примерно една трета по-малко от обикновено. За да забравите за храненето още 1-2 часа, изпийте половин чаша отвара от магданоз или си изплакнете устата с отвара от джоджеn
2. Слагайте храната си в по-малка чиния – тогава порцията ще ви изглежда по-голяма, и вие, успокоявайки се, че сте изяли толкова, колкото и друг път, ще се откажете от допълнителна храна. Тази зрителна илюзия ще се засили, ако изберете чиния със син цвят. Да, да психолозите вярват, че синият цвят успокоява и снижава апетита, а ярките оттенъци – обратното, го засилват
3. Не добавяйте в блюдото си подправки и пикантерии – те обострят чувството на глад. А ако искате да сте идеални – трябва да се откажете и от солта и пипера.
4. Яжте без да бързате, бавно сдъвквайки храната – изобщо както са ни учили в детството. Ставайте от масата с чувството, че не сте се нахранили напълно, леко гладни. Работата е там, че организмът получава чувството за ситост едва 20 минути след нахранването. А през това време е твърде възможно да опустошите хладилника.
5. Един съвет за хладилника. За да не изкушавате себе си, изобщо не дръжте в него висококалорични продукти. Уговорки от вида „аз ще сложа тортата в най-далечния ъгъл и ще я скрия зад буркан с кисели краставички – за да има за гости, ”не вършат работа: една прекрасна вечер вие ще си спомните за изкусителното лакомство и ще си го изядете самостоятелно, без всякакви гости.
6. Плодове, зеленчуци, и изобщо всякакви диетични храни трябва да се държат на видно място: когато ви се прияде, да си сложите нещо в устата, а да не хващате първото, което ви е попаднало пред очите.
7. Отучете себе си да ядете пред телевизора или решавайки кръстословицата от вестника. Рискувате така да се увлечете, че след това дълго време да се укорявате за своята несдържаност.
8. Когато отивате на пазар, бъдете сити. Тогава няма да бъдете съблазнени да купите повече от необходимото и да препълните хладилника.
9. Ако не можете да издържите до обяд, нагостете се с малка бонбонка. Калориите в нея не са толкова много, а и въглехидратите влизат бързо в кръвта и притъпяват чувството на глад. Точно затова в детските години не са ни давали сладко преди ядене.
10. Около 10% от необходимата дневна доза храна трябва да се консумира на закуска или обяд. В сутрешния порцион е желателно да се включат покълнали житни растения (овес, пшеница, ръж), богати на витамин В, които предотвратяват отлагането на мазнини и задържането на вода в организма. Освен това кълновете дълго се обработват от стомаха, така че вие скоро няма да почувствате глад.
11. На обяд е нужно обезателно да изядете една зеленчукова салата. С нея организмът бързо се засища и се премахват излишъците от холестерина. Напълно е възможно една голяма порция салата да ви е напълно достатъчна, за да се почувствате сити.
12. Въведете си свой ежедневен порцион от бобови храни – фасул, грах, леща. Те подобряват храносмилането и бързо напълват стомаха.
13. Чувството на глад се обостря късно вечер. Понякога нощните посещения на кухнята за нещо вкусничко могат да се проточат, за което горчиво да съжалявате на сутринта. Ако вие не можете да заспите, направете малко гимнастика. Физическите упражнения биха ви отвлекли от натрапчивите мисли как да се доберете до хладилника и да си доставите още някоя излишна калория.
14. Ако почувствате глад преди заспиване, бързо измийте зъбите си. Тук върши работа навикът, че зъби се мият след ядене, и желанието за похапване отпада от само себе си.
15. В краен случай може да си пийнете слаб чай, може и с мляко. Той е добро лекарство срещу безсъние.
16. Тези, които са склонни към преяждане, следва да минат на петкратен режим на хранене. Но при условие, че порциите са малки, а храната – нискокалорична. Ако усетите глад изяжте една ябълка или купичка кисело мляко. И задължително, ако сте предпочели ябълката - изяжте я със семките, които са богати на йод, известен с качеството си да потиска влечението към храната. Винаги трябва да имате под ръка ябълки, моркови, зелеви листа.

17. Да се излъже апетитът може с компот от смокини и сливи. Рецептата е проста: 0,5 кг плодове се заливат с 3 л вода и се вари, докато течността се изпари и стане 2,5 л. Пие се по половин чаша преди ядене заедно с меки плодове.
18. Да намали апетитът е способна и модната днес аромотерапия. Ако внезапно почувствате в себе си извънпланови позиви към приемането на храна, помиришете кожицата на грейпфрута или поднесете към носа си флаконче с някакво ароматично масло. Центровете на глада и обонянието се намират в близост, затова миризмата е способна да подтисне чувството на глад.


Седем дневна здравословна диета.


Този 7-дневен диетичен план може да бъде използвам толкова често колкото искате. Ако го следвате правилно, ще изчисти вашият организъм от токсините и ще ви помогне да се чувствате по-добре. След 7 дни вие ще се почувствате по-леки с около 4-5 килограма, ще се почувствате по-енергични.
СУПА
1 или 2 чаши нарязани домати.
3 или повече стръка зелен лук.
1 чаша телешки бульон.
1 пакет пилеша супа с фиде "Lipton" (може и друга).
1 връзка целина.
2 чаши грах.
около килограм моркови.
2 зелени пиперки.
Подправките са пожелание, сол, пипер, магданоз, люто и т.н. Нарязват се зеленчусите на малки парченца и се заливат с вода. Варим 10 минути на силен огън и след това намаляваме котлона и така оставяме да се сварят зеленчуците. Не повече от 36 мин.
Тази супа може да се яде по всяко време когато се почувствате гладни през тази седмица. Тя не добавя калории. Колкото повече ядете толкова повече сваляте.
ПИТИЕТА
Чай (какъвто обичате билков)
Кафе
Сок от дренки
Обезмаслено мляко
ВОДА ВОДА ВОДА
ПЪРВИ ДЕН
Ядете всякакви плодове (с изключение на банани). Пъпеша и динята са с най-малко калории от всички плодове. Днес яжте само плодове и супа.
ВТОРИ ДЕН
Всякакви зеленчуци. Яжте докато се наядете с пресни, готвени или консервирани зеленчуци. Опитайте да ядете повече пресни зеленчуци и избягвайте боб и царевица. Яжте ги със супата. За вечеря си опечете голям картоф с масло. Днес не яжте плодове.
ТРЕТИ ДЕН
Яжте всякакви плодове зеленчуци и супа днес. Без печен картоф. Ако тези дни сте яли както е написано и не сте "кръшкали" трябва да забележите че сте свалили 2-3 кг.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Банани и обезмаслено мляко. Изяжте най-малко 3 банана и пийте толкова мляко колкото можете днес, като не пропускате и супата. Бананите имат много калории и карбохидрати, както и в млякото, но в този ден вашето тяло има нужа от тях за да намалите жаждата за сладко.
ПЕТИ ДЕН
Телешко и домати. За днес 250-350 гр. телешко и чаша домати или не повече от 5 домата за този ден. Яжте супа поне веднъж днес.
ШЕСТИ ДЕН
Телешко и зеленчуци. Яжте толкова телешко и зеленчуци колкото искате. Можете да изядете днес 2-3 пържолки, ако искате с пресни зеленчуци. Но без печени картофи. Яжте поне веднъж супа.
СЕДМИ ДЕН
Кафяв ориз, неподсладен плодов сок, и зеленчуци. Можете да добавите готвени зеленчуци към ориза ако пожелаете. И не забравяйте супата.
В края на 7-мия ден ако сте спазвали тази диета би трябвало да сте свалили 4.5 кг - 8.5 кг. Ако сте свалили повече от това, си дайте поне 2 дни почивка преди да я започнете пак. Тази диета е бърза. Тайната на тази диета е че вие горите повече калории от колкото приемате. Това прочиства ораганизма ви и дава свежи сили. Тази диета не позволява употребата на алкохол защото той изгражда мазнини във вашия организъм. Прекъснете диета 14 часа преди употребата на алкохол.
Супата можете да ядете по всяко време когато се почувствате гладни. Вместо телешко можете да го замените с пилешко без кожата разбира се. Можете да заменита телешкото с реба но само в един от дните. Имате нужда от високото протеинно ниво на телешкото в следващите дни.
НЕ НЕ НЕ НЕ
Хляб, алкохол, газирани напитки, пържени храни.
ДА ДА ДА ДА
Пийте най-малко по 3-6 чаши вода на ден. всякакви неподсладене сокове, черно кафе, обезмаслено мляко и сок от дренки.


Лунните фази

Не знам дали смятате, че е възможно лунните фази да ни влияят. Аз съм дълбоко убедена в това.И ето защо: човек се състои поне 70 процента от вода. Знаем какво причинява луната на водата с приливите и отливите. Доказано е, че най-големите въртопи вокеана се образуват на пълнолуние. Е може ли Луната да не ни въздейства, след като въздейства на цялата останала вода на Земята! Как точно ив какво се изразява това влияние - незнам, учените трябва да определят. Някак систранно ми се вижда да не е широко известно и доказано по опитен път точното въздействие, та трябва дасе задоволяваме с предположения и разни теорийки.По повод на серията материали за прочистването от отрови, която започнах: Попадна ми една диета, свързана с лунните цикли. Не става въпрос за добре известния отказ от храна по пълнолуние, а заотказ от храна на всяка фаза на Луната, горе-долу веднъж седмично. Доколко това е оправданои смислено - всеки сам да си прецени, в зависимостот своите потребности и нагласа. В йога съществува воденден веднъж седмично, вече писах за това, аз го спазвам от няколкогодини.Ето датите до края на годината:25 март 21.16 часаАПРИЛ: 02 април 20:15 часа10 април 12:04 часа17 април 14:36 часа24 април 09:36 часаМАЙ02.май 13:09 часа10 май 07:27 часа16 май 22:27 часа24 май 00:03 часаЮНИ01 юни 04:04 часа08.юни 14:43 часа15.юни 06:13 часа22.юни 16:15 часа30 юни 16:49 часаЮЛИ07.юли 19:54 часа14.юли 15:04 часа22 юли 09:29 часа30 юли 03:48 часаАВГУСТ06.август 00:20 часа13.август 02:03 часа21.август 02:54 часа28.август 13:35 часаСЕПТЕМВРИ04.септември 05:32 часа11.септември 15:44 часа19 септември 19:48 часа26.септември 22:45 часаОКТОМВРИ 03.октомври 13:06 часа11 октомври 08:01 часа19 октомври 11:33 часа26.октомври 07:52 часаНОЕМВРИ01 ноември 23:18 часа10.ноември 01:03 часа18 ноември 00:33 часа24 ноември 16:30 часаДЕКЕМВРИ01 декември 14:44 часа09 декември 19:40 часа17 декември 12:18 часа24 декември 03:16 часа31 декември 09:51 часаИдеята е следната: на съответния ден в указания час започва фаза на луната. В продължение на 24 часа след това несе приемахрана, а само вода и натурални сокове.По възможност на следващия ден се набляга на плодове и зеленчуци и не се ядат тежки храни.

Здравословно хранене


Ако решите да спазвате диета с цел отслабване, имайте предвид, че тя може да бъде не само неефикасна, но и нездравословна. В повечето случаи се прибягва до ограничение в количеството на приеманата храна, но заедно с това не се обръща внимание на качеството. Известно време след поредната диета, изтощени от глада, на който сте се подложили, с разочарование откривате, че панталоните отново не ви "събират" и че кантарът пак показва предишните килограми. Яд ви е на себе си и на всички онези, които са измислили храната.Всеизвестен е фактът, че диетите са временно решение, а временното решение води само до временни резултати!На какво се дължи това? Страхът, срамът, гневът са чувства, които се отразяват неблагоприятно на здравето. Те се пораждат от душевен и физически стрес и същевременно още повече го усилват. По някаква ирония стресът още повече усилва апетита. Посягате към храната, опитвайки се да успокоите нервите си. А като се лишавате от храна, изпадате в още по-голям стрес. Въртите се в омагьосан кръг: ту отслабвате с няколко килограма, ту ги натрупвате отново ... Единствено по пътя на здравословното хранене ще успеете да отслабнете трайно. Ще възвърнете своето здраве и жизненост, които никога повече няма да искате да изгубите! Ето и малко рецепти които можете да опитате и които не само че са вкусни, но и са здавословни!Киви и гроздеОбелете 2 кивита, 1/2 банан и ги нарежете на парченца. Добавете 1 шепа зърна от грозде. Направете ги на пюре или сок с миксера. Изпийте веднага, но на бавни глътки, като се наслаждавате на вкуса.Енергийност: 103 Kcal
--------------------------------------------------------------------------
Моркови и магданоз3 моркова, 1 връзка магданоз и 3 малки ябълки се почистват и нарязват. Изстискват се на сок, към който могат да се добавят няколко капки зехтин и малко сол. Чрез този елексир организмът се освобождава от излишните течности, а кожата става по-мека.Енергийност: 78 Kcal
---------------------------------------------------------------------------
Оризова салатаПродукти за 2 порции:1 чаша ориз1 с.л. зехтин4 средно големи тиквички, на резени по 1/2 см.1-2 с.л. вода1 ч.л. риган (майорана)1 ч.л. сушен босилек4 чаши маруля (салатки)2 чаши спанак (лапад), едро нарязанПриготвяне:На ориза: Индийският ориз е особено подходящ за тази рецепта.1 чаша ориз2 1/2 чаши гореща вода1 с.л. зехтинСложете всички продукти в голям тиган, кипнете ги и ги разбъркайте. Оставят се 20 мин. под капак при ниска температура. Отстранява се от огъня. Капакът се вдига едва след 10 мин.На тиквичките: В тигана се загрява зехтин. Прибавят се резенчетата тиквички и се овалват в зехтина. Поръсват се с вода и се обръщат няколко минути, докато придобият цвят. Прибавят се босилек и магданоз. Разбъркват се внимателно и се отстраняват от огъня.На чесновия билков сок: 1 скилидка чесън - нарязана или счукана 5 с.л. зехтин5 с.л. пресен лимонов сок1/2 ч.л. кервел (шушан)1/2 ч.л. риган1/4 ч.л. мента1/2 ч.л. мащерка1/8 ч.л. естрагон1/2 ч.л. морска сол, прясно смлян черен пиперНа салатния сос: Всички продукти се изсипват в купа и се разбъркват с вилица, миксер или кухненски робот.На салатата: Марулята се измива, подсушава и нарязва. Заедно със спанака (лапада) се изсипват в голяма купа. Прибавят се оризът, тиквичките, маслините и салатния сок и се разбъркват добре. Енергийност на 1 порция: 595 Kcal
---------------------------------------------------------------------------- Карфиол с кашкавал
Продукти за 2 порции:300 г карфиол1 глава лук2 с.л. зехтин1 с.л. доматено пюре1 ч.чаша ориз4 с.л. настърган кашкавалсол, черен пиперПриготвяне:Карфиолът се измива, почиства и накъсва на розички. Оставя се да престои един час в леко подсолена вода, след което се слага да се вари в друга вода с малко сол. Ситно нарязаният лук се задушава в зехтина. Щом започне да се зачервява, към него се прибавя полусвареният карфиол и се задушава 10-15 мин. Прибавя се доматеното пюре, разредено с малко вода, и ястието се оставя да ври на слаб огън. Слага се оризът и се залива с 3 чаени чаши гореща вода. Щом водата се поеме, ястието се наръсва с черен пипер, разбърква се и се изсипва в дълбок съд за сервиране. Отгоре се поръсва с настърганият кашкавал.Енергийност на 1 порция: 430 Kcal
---------------------------------------------------------------------------

Зрял фасул в гювечета
Продукти за 4 порции:3 ч. чаши зрял фасул10-15 маслини4 глави лук3 домата4 пиперки (люти)2-3 с.л. олио (зехтин)сол, червен пипер, магданоз, джодженПриготвяне:Изчистеният и измит фасул се залива със студена вода и се вари на умерен огън, докато омекне. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Прибавят се половината домати, обелени и нарязани на ситно, и червеният пипер. Получената запръжка се прибавя към фасула, и щом заври се прибавят маслините, магданоза, джоджена и солта.Ястието се обърква добре и се разпределя в 4 гювечета. Отгоре се подреждат по 2 резенчета домати и пиперка (по желание). Гювечетата се нареждат в предварително загрята фурна и се запичат при 200 градуса.Енергийност на 1 порция: 400 Kcal

---------------------------------------------------------------------------
Пълнени домати по мексикански
Продукти за 2 порции:4 големи домата1 чушка40 г сварена млечна царевица40 г сиренемаруляПриготвяне:Измийте доматите и отрежете горната им част.Измийте зелената чушка, махнете семето и я нарежете на ситно. Добавете царевицата. Нарежете сиренето на кубчета и го прибавете към зеленчуците. Разбъркайте сместта добре и напълнете доматите с нея. Поднесете доматите върху листа маруля.Енергийност на 1 порция: 350 Kcal
----------------------------------------------------------------------------

Сирене на скара
Продукти за 4 порции:400 г обезсолено сирене1 голям домат1 малка глава лукчервен пиперолиоПриготвяне:Сиренето се нарязва на филийки, след което се слага в намазаното с мазнина фолио. Върху всяка филийка се слага кръгче домат и по няколко колелца от лука. Поръсват се с червен пипер. Фолиото се загъва добре от всички страни.Пакетчетата се нареждат върху скара или в тавичка и се пекат в умерена фурна. Енергийност на 1 порция: 353 Kcal

----------------------------------------------------------------------------
Спанакът е здравословна храна и великолепен източник на витамините А и Е, както и на фибри (влакна). Добавяйки бекон и пармезан към рецептата се получава невероятно вкусно и засищащо апетита ястие. Спаначена салата с беконПродукти за 2 порции:200 гр пресен спанак 3 тънки резенчета бекон, добре почистени от мазнините 60 гр сирене Пармезан 2 малки домата 3 стръка пресен лук 1 с.л. зехтин 30мл винен оцет Приготвяне:1. Поставете резенчетата бекон на скара или грил. 2. Почистете добре спанака и го нарежете на ивици. Разделете количеството на две равни части и го поставете в две отделни чинии. 3. Нарежете на кубчета доматите, а лука на тънки ивички. 4. Обърнете бекона. 5. В тиган сложете зехтина и го загрейте. 6. След като беконът е готов, махнете го от огъня и го нарежете на още по-малки резенчета, като се стараете да премахнете добре мазнините от него. 7. Добавете бекона към вече нарязаните пресен лук и кубчета домати, и разделете получената смес по равно между дветете чинии, където е спанака. 8. Отстранете зехтина от огъня и залейте сместта в чиниите. Сложете и оцет (на вкус). 9. И накрая - поръсете салатите с пармезан. Mазнини: 20.7 грБелтъчини: 22.5 грВъглехидрати: 4.4 грФибри: 3.1 гр
----------------------------------------------------------------------------
Спаначената салта е чудесен начин за започване на деня и освен това ще ви засити до обяд. Приготвя се само за 10 минути и съдържа само 160 калории!Спаначена салата за закускаПродукти за 1 порция:150 гр спанак пресен 1 яйце 2 домата (средно големи) 2 тънки парчета шунка (без мазнина)Приготвяне:1. Измийте добре спанака и го оставете да се изцеди добре от водата. Нарежете го. 2. Сложете яйцето да се свари за 10-12 минути в предварително кипнала вода. 3. Нарежете доматите на резени и ги запечете на грила. 4. Докато изчаквате приготвянето на яйцето и доматите, нарежете шунката по ваш вкус. 5. Поставете спанака в чиния и поръсете отгоре нарязаната шунка. 6. Поставете нарязаното яйце и доматите върху леглото от спанак и шунка и се насладете на вкуса!Mазнини: 7.4 грБелтъчини: 15.6 грВъглехидрати: 8.0 грФибри: 4.9 грЕнергийност на 1 порция: 160 Kcal
----------------------------------------------------------------------------
Салата с пилеПродукти за 5 порции:3 1/4 ч.ч. пиле без кожа (на кубчета)1/4 ч.ч. целина (нарязана)1 с.л. лимонов сок1/2 с.л. лук на прахщипка сол3 с.л. майонеза (с ниско съдържание на мазнини)Приготвяне:1. Опечете пилето, махнете кожата и го нарежете на кубчета. Оставете го да изстине.2. В голям съд смесете вече нарязаното пиле с всички останали продукти. Разбъркайте добре.Mазнини: 7 грБелтъчини:22.5 грВъглехидрати: 4.4 грХолестерол: 78 мг Натрий: 201 мгКалций: 17 мгМагнезий: 25 мгКалий: 240 мгЕнергийност на 1 порция: 183 KcalЗа да намалите съдържанието на натрий в ястието, не слагайте сол. Тогава съдържанието му в порция ще е 127 мг.
----------------------------------------------------------------------------
Супа от картофи и празПродукти за 6 порции:
1 с.л. зехтин 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно 450 г праз-лук, нарязан на кръгчета450 г картофи, на кубчета 500 мл прясно мляко 500 мл вода 1 зеленчуков бульон или 1 с.л. "Вегета"Приготвяне:1. Загрейте зехтина в тенджера и леко запържете лука, праза и картофите за около 3 минути. 2. Добавете млякото, водата, бульона или зеленчуковата подправка. Овкусете със сол и черен пипер. 3. Изчакайте ястието да заври, покрийте съда с капак и оставете да къкри на по-слаб огън за около 20 минути. 4. Прецедете зеленчуците от бульона и ги поставете в купа, подходяща за тяхното пасиране. 5. С помощта на блендер или пасатор смесете зеленчуцуте като разреждате от време на време с бульон до получаване на желаната гъстота.6. Претоплете отново супата и поръсете с подправки по желание. Може да сервирате супата и с крутони.


БЪРЗА ДИЕТА ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ ПРОДУКТИ, БОГАТИ НА В-ВИТАМИНИ, ГАРАНТИРАТ БЪРЗО СТОПЯВАНЕ НА ТЛЪС- ТИНИТЕ И ЗАПАЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА. САМО ЗА 3 ДНИ ЩЕ СВАЛИТЕ 2,5 КГ. ВИТАМИНИТЕ ---------- Витамините от В-групата са биокатализатори на метоболизма в организма. Те по-магат за усвояването на аминокиселините и предотвратяват натрупването на мастниклетки. Съдържат се в най-голямо количество в млечните продукти, гъбите, свин-ското месо, рибата, гроздето и цитрусовите плодове, граха и картофите. ПРЕЗ ВСИЧКИ ДНИ --------------- Закуска : 1 портокал, 2 с.л. мюсли с 1 ч.чаша кисело мляко (1,5 % масленост). 10 часа : 1 ч.чаша кисело мляко. 16 часа : 1 ч.чаша кисело мляко с 1 с.л. ленено семе. 1-И ДЕН ------- Обяд : Изпечете на скара 100 г свинско месо. Задушете 200 г моркови в 1 с.л. олио и подправете с лимонов сок, щипка сол и 1 кафеена чашка зеленчуков бульон. Вечеря : Задушете 150 г печурки с 1 с.л. олио, лимонов сок, черен пипер и щипка сол. 30 г краве сирене нарежете на кубчета и прибавете към охладените гъби. Гарнирайте със 100 г зелена салата (или репички). Изяжте и филийка черен хляб. 2-И ДЕН ------- Обяд : Сварете 2 яйца, разрежете ги на половинки и извадете жълтъците.Раз- бъркайте ги на пастет с 1/2 с.л. маргарин и 1 с.л. топено сирене. Получената смес върнете в яйцата. Гарнирайте с чашка соеви кълнове, които сте си приготвели предварително (соевите зърна подредете м/у влажна салфетка за два дни ). Полейте ги с лимонов сок и 1 с.л. бадемово масло. Вечеря : Нарежете на ивички 1 червена чушка и 1 зелена. Добавете резенчета ябълки и киви и 30 г кашкавал на кубчета. Залейте с марината от 1 с.л. олио и 2 с.л. соев сос. Изяжте и филийка пълнозърнест хляб. 3-И ДЕН ------- Обяд : Изпечете на скара 100 г филе от риба и гарнирайте със салата от 200 г спанак и шепа зърна от зелен боб, задушени предварително. Добавете още 30 г варен ориз, и полейте цялата порция с лимонов сок и 2 с.л. олио. Вечеря : Нарежете на кубчета 100 г шунка, 1 ябълка на резенчета, а стрък праз на кръгчета. Разбъркайте добре и прибавете 1 ч.чаша кълнове от соя и леща. Мариновайте салатата с 1 с.л. млечна майонеза и 3 с.л. лимонов сок. Накрая добавете 20 г кашкавал. Изяжте и филийка черен хляб.-------------------------------------------------------------------------------- Б А Н Т И Н Г О В А Д И Е Т А Диетата носи името на доктор Бантинг, по специалност физиолог. Тя съдържабелтъчини и мазнини, дори глицирин, но в умерено количество. Може да се прила-га по-,дълго време. Закуска : неподсладено мляко с кафе. Обяд : 250 г крехко месо (варено или на грил), лимон, 40 г ръжен хляб, ябълка, чаша горчиво кафе, евентуално чай. Вечеря : 200 г пиле на грил, 40 г ръжен хляб, ябълка.--------------------------------------------------------------------------------- К А Р Т О Ф Е Н А Д И Е Т А Закуска : чаша мляко Обяд : 300 г картофено пюре. Вечеря : картофена салата (250 г картофи, 1 твърдо сварено яйце, сол, оцет, олио, черен пипер ). Тъй като в диетата не се съдържат витамини, трябва да се приемат във вид натаблетки. Човек се чувства сит, спадането на теглото е до половин килограм днев-но.-------------------------------------------------------------------------------- Б Р А З И Л С К А Д И Е Т А Бразилската диета се спазва в продължение на 14 дни. 1 и 2 ден - Яде се три пъти дневно по 1 твърдо сварено яйце, чаша кафе, --------- 1 ябълка. 3 ден - Сутринта - 2 яйца, на обяд парче говеждо месо, спанак, вечерта ----- 1 яйце, спанак. 4 ден - Сутринта - 1 яйце, на обяд варена риба, домат, вечерта 2 яйца, ----- чаша минерална вода. 5 ден - Сутринта - 1 варено яйце, чаша кафе, на обяд 2 яйца, домат, ве- ----- черта риба на грил, зеленчуци с оцет. 6 ден - Сутринта - 1 яйце, чаша кафе, на обяд парче говеждо месо, кра- ----- ставица, вечерта телешко месо на грил, домат, минерална вода. 7 ден - Сутринта - 1 яйце, чаша кафе, на обяд половин пиле на грил, зе- ----- ленчуци,вечерта втората половина от пилето, ябълка. Следващата седмица диетата се повтаря отначало. Който не обича яйца, по-добреда не опитва. За 14 дни могат да се свалят 4-5 килограма. Мненията за тази диетаса противоречиви, но доста се използва.--------------------------------------------------------------------------------- Ф И Л М О В А Д И Е Т А Закуска : 2 чаши кафе или чай, 2 филийки хляб, 2 рохки яйца, 3 до- мата. Обяд : 250 г месо на грил, салата, ябълка. Следобедна закуска : кафе, 2 бисквити. Вечеря : като закуската. Тази диета може да се спазва сравнително дълго време, защото съдържа всичко.--------------------------------------------------------------------------------- Ж О К Е Й С К А Д И Е Т А Диета, подходяща за бързо отслабване, подпомагана от сауна и масажи. 1-и ден - 1 печено пиле, разделено на три части. 2-и ден - 300 г телешко месо на грил, също на три части. 3-и ден - от 3 до 5 чаши кафе. Не се издържа дълго време, а и не се препоръчва.--------------------------------------------------------------------------------- М Л Е Ч Н А Д И Е Т А Всеки ден 1 л прясно мляко, разделено на пет чаши. Приема се през 2 - 3 часа.Тази диета е драстична, но може да се издържи, а и не наврежда особено на орга-низма. В никакъв случай да не се прилага повече от 5 - 7 дни.--------------------------------------------------------------------------------- П Ъ С Т Р А Д И Е Т А 1-и ден - половин килограм зеленчуци. 2-и ден - 100 г месо на грил. 3-и ден - 6 твърдо сварени яйца. 4-и ден - 400 г варено говеждо месо. 5-и ден - 400 г варена риба. 6-и ден - 1 кг плодове. 7-и ден - каквото и да било.--------------------------------------------------------------------------------- П О Л У Т Е Ч Н А Д И Е Т А 1-и ден - 1,5 л мляко 2-и ден - 2 бурканчета кисело мляко. 3-и ден - 6 твърдо сварени яйца, минерална вода. 4-и ден - 400 г варено говеждо месо, минерална вода. 5-и ден - 600 г зеленчуци, минерална вода. 6-и ден - 1,5 кг плодове, минерална вода.--------------------------------------------------------------------------------- Д И Е Т А Н А И Н С Т И Т У Т А П О К О З М Е Т И К А Сутрин : горчиво кафе, 50 г хляб, 50 г сирене. Предобедна закуска : 1 ябълка. Обяд : 100 г месо (варено или на грил), 200 г зеленчуци, 50 г ръжен хляб. Следобедна закуска : 1 ябълка. Вечеря : 100 г месо, 2 картофа, чаша кафе. Който иска, може през ден вечерта да добавя чаша мляко и още 50 г хляб. Всич-ко това са около 1300 - 1500 ккал, отслабва се по малко, но постоянно.-------------------------------------------------------------------------------- С Ц Е Л Е Б Н И П О С Т И Щ Е И З Б Е Г Н Е Т Е Ц Е Л У Л И Т А ЗА СЕДЕМ ДНИ НА ЗЕЛЕНЧУЦИ И СОКОВЕ, ЩЕ ПРОЧИСТИТЕ ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИ СИС- ТЕМА И ЩЕ ПОПРЕЧЕТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА МАСТНИ БУЧКИ. 1-И ДЕН -------- След ставане от сън : чаша минерална вода със сока от един лимон. Закуска : В 1 ч.ч. прясно мляко (с масленост 1,5 %)разбъркайте 3 с.л. мюсли, 1 с.л. кисело мляко и 1 ябълка, нарязана наситно. 10 часа : 200 мл сок от вишни. Обяд : Сварете в подсолена вода 30 г ориз. Когато изстине, настържете вътре 1 ябълка. 16 часа : 200 мл сок от вишни. Вечеря : същата, като обяда. Преди лягане : 1-2 чаши билков чай. ОТ 2-И ДО 5-И ДЕН ------------------ През целия ден на всеки кръгъл час, когато в диетата не е предвидено друго,пийте по чаша минерална вода. 8 часа : чаша минерална вода със сока на 1 лимон. 10 часа : 2 чаши билков чай. 12 часа : 250-300 мл зеленчуков сок - например от моркови,спанак, зеле, домати, целина, ряпа, чушки. Ако ви е трудни да си го приготвите, сварете и пасирайте същите зеленчуци. 14 часа : 2 чаши билков чай. 16 часа : 200 мл сок по избор. 19 часа : като в 12 часа. 21 часа : чаша билков чай. 6-И ДЕН ------- След ставане от сън : чаша минерална вода със сока от 1 лимон. 10 часа : филийка черен хляб, намазана с 1 с.л. сметана, половин ябълка, 1-2 чаши билков чай. 12-13 часа : 300 мл зеленчуков сок или пюре (картофите и варивата са забранени ). 15 часа : 1 портокал, 1 печена ябълка, чаша билков чай. 18-19 часа : Картофена супа от 400 мл зеленчуков бульон, 150 г кар- тофи и 2 с.л. олио. 21 часа : чаша билков чай. През целия ден изпийте и 1,5 л минерална вода. 7-И ДЕН ------- След ставане от сън : чаша минерална вода със сок на 1 лимон. 7-8 часа : 2 филийки пълнозърнест хляб, тънко намазани с маргарин, 50 г кисело мляко, чаша кафе или черен чай. 10 часа : В 4 с.л. кисело мляко настържете 1 ябълка. 12-13 часа : В 150 мл зеленчуков бульон сварете 150 г картофи. Гар- нирайте ги с варен морков и полейте всичко с лимонов сок и 2 с.л. олио. Салата от 1 домат. 15 часа : 1 портокал и компот от 1 ябълка. 18-19 часа : Нарежете на кръгчета 250 г праз и чушки. Сварете ги на супа с 250 мл зеленчуков бульон. 21 часа : чаша билков чай.---------------------------------------------------------------------------------К О М Б И Н А Ц И Я Т А О Р И З П Л Ю С Я Б Ъ Л К И И З С М У К В А Т Л Ъ С Т И Н И Т Е С тази диета всеки ден ще стопявате по половин килограм от теглото си. Комби-нацията от ябълки и ориз е особено подходяща за диети, защото давата продуктавзаимно се допълват и в крайна сметка получавате почти всички незаменими вещест-ва, без които организмът ви не може. В - витамините, които се съдържат в ориза са ценен съюзник в борбата срещустреса. Флуорът, борът, йодът и селенът пък спомагат за обмяната на веществатаи за пълното разграждане на мазнините. В 100 г суров ориз се съдържат 349 ккал,а в 100 г ябълки - 63 ккал. Преобладаващият процент от енергията им са белтъчи-ни и въглехидрати, а само 1 % са мазнини. ПРЕЗ ВСИЧКИ ДНИ --------------- Закуска : 1 голяма ябълка, 1 с.л. пектин (продава се в аптеките), разтворен в чаша минерална вода. Или 1 филийка пълно- зърнест хляб тънко намазана с маргарин и половин ябълка Гарнитура към обяда : Заедно с основното ястие си приготвяйте и порция сала- та (от моркови, краставици, салатка или домати), под- правена с 1 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. олио. 16 часа : 180 г кисело мляко (1,5 % масленост) и половин ябълка. Течности : Пийте по литър и половина минерална вода на ден и бил- ков чай. Ограничете черния чай и кафето. 1-И ДЕН ------- Обяд : Задушете в 1 с.л. олио 30 г накълцано телешко месо. До- бавете 1 червена чушка, нарязана на ивички и 40 г сва- рен ориз. За десерт : 1 ябълка. Вечеря : Нарежете на резенчета 1 ябълка. Прибавете 40 г настър- ган кашкавал и 50 г сварен ориз. Подправете салатата с 1 с.л. олио и 1 с.л. соев сос. 2-И ДЕН ------- Обяд : Задушете 60 г грах с 1 ябълка, нарязана наситно. На- късайте вътре 30 г варено пилешко месо и добавете 40 г варен ориз. Вечеря : Направете си салата от 1 ябълка, 30 г шунка, 1 домат и 50 г варен ориз. Подправете я с 1 с.л. олио и 1 с.л. ябълков оцет. 3-И ДЕН ------- Обяд : Изпечете на скара 150 г рибно филе. Гарнирайте с 1 ябълка (сварена, пасирана и подправена с 1 с.л. сме- тана ) и 40 г варен ориз. Вечеря : Сварете 50 г ориз и го разбъркайте с 1/2 ч.ч. прясно мляко и 2 с.л. извара. Добавете 1 ябълка, нарязана на- ситно и подправете с 1 с.л. соев сос. 4-И ДЕН ------- Обяд : В 1 с.л. олио задушете 50 г телешко месо, нарязано на малки парченца. Прибавете 1 с.л. сметана и гарнирайте с 40 г варен ориз. За десерт : 1 ябълка. Вечеря : В 50 г варен ориз прибавете 1 ябълка, нарязана на куб- чета, 35 г краве сирене и подправете с 1 с.л. олио и 1 ч.л. босилек. 5-И ДЕН ------- Обяд : Задушете 80 г свинско филе.Прибавете 150 г гъби и гар- нирайте с 40 г варен ориз. За десерт : 1 ябълка. Вечеря : Нарежете наситно 1 кисела ябълка и половин авокадо.Под- правете ги със сока на половин лимон и 1 с.л олио. До- бавете 50 г варен ориз и разбъркайте. М А Р Ж Е Н А Л С К А Д И Е Т А В дневното ви меню се съдържат само по 800 ккал. Така за 3 дни ще изразходва-те доста от натрупаните излишни мазнини в тялото си. Но в никакъв случай не тряб-ва да продължавате глада от три дни, защото организмът ви ще се изтощи и имаопасност да се разболеете. 1-И ДЕН ------- Закуска : 250 г краставици, 1 варено яйце и филийка пълнозърнест хляб; кафе или чай без мляко и захар. Обяд : Салата от 1 зелена и 1 червена чушка, 1 домат, 50 г варена цареви- ца, малка главичка лук, няколко листа магданоз. Подправете я с ли- монов сок, сол и черен пипер. Прибавете към порцията и едно варе- но яйце. Вечеря : Сварете един малък пилешки кренвирш и го гарнирайте с 250 г карас- тавица, 1 домат, копър и лук. Посолете и полейте с лимонов сок и 1 с.л. соев сос. Филийка пълнозърнест хляб. 2-И ДЕН ------- Закуска : Върху две тънки филийки ръжен хляб намажете на тънко маргарин и поставете резенчета домати (200 г). Поръсете отгоре 1 с.л. извара. Обяд : 250 г пъпеш нарежете на резенчета. Прибавете 30 г шунка, нарязана на тънко. Вечеря : Задушете 100 г свинско филе с малко вода, щипка сол, черен пипер и лимонов сок. Извадете месото и го нарежете на резенчета. В остана- лия сос задушете 1 зелена и 1 червена чушка и подправете с клонче босилек. 3-И ДЕН ------- Закуска : 300 г плодове според сезона (без банани и сини сливи ) залейте с половин чаена чаша прецедено кисело мляко. Обяд : Една зелена салатка накъсайте на едри парчета. Прибавете 1 домат и половин чушка, нарязани наедро и задушени в малко подсолена во- да. Сложете в салатата и 50 г задушено или печено месо. Вечеря : Задушете за 15 мин.в малко вода и 1 с.л. олио 100 г печурки. Напра- вете ги на салата с 50 г варена царевица, 1 чушка, малка главичка лук, 150 г краставици и 100 г настъргана бяла ряпа. Подправете я с лимонов сок, черен пипер и магданоз.Е К С П Р Е С Н А Д И Е Т А " В М Ъ К Н И С Е В Б А Н С К И Я " За 4 дена ще стопите 4 килограма с любимата лятна програма на куп звезди -от Род Стюарт и Бриджит Бардо до Щефи Граф и Елтън Джон. 1-И ДЕН (100 ККАЛ) ------------------- Ч А Й Закуска : голяма чаша чай (от маточина, слез, ябълка, шипка), подправен с две супени лъжици мед (31 ккал). Пийте до обяд колкото искате чай и минерална вода. Обяд : Изпийте две големи чаши леден зелен чай, подправен с по супена лъ- жица мед. Вечеря : Този път си пригответе чай от хмел, валериан или шипка и отново го подправете с мед. 2-И ДЕН (800 ККАЛ) ------------------- О Р И З Оризът изпълнява функцията на метла за отровите. Сварете 1 чаша (125 г) кафявориз в 2 чаени чаши вода и не солете. Разделете на три части. Закуска : 75 г нискомаслено кисело мляко разбъркайте с половин настъргана ябълка. Добавете 1/3 от приготвения ориз. 10 часа : 1 филия препечен черен хляб. Обяд : Салата от 100 г краставици, подправени с лимонов сок и малко олио. 1/3 от приготвения ориз с 30 г шунка. 16 часа : 1 филия препечен черен хляб. Вечеря : Омлет от 1 яйце, останалия ориз и подправки (без сол). През деня изпийте поне 2 литра минерална вода. 3-И ДЕН (850 ККАЛ) ------------------- П Ъ П Е Ш И И Д И Н И Закуска : Чаша кафе или чай ; филия черен хляб, тънко намазана с маргарин ; 50 г краве сирене; дебело парче диня. 10 часа : два големи резена диня. Обяд : 70 г шунка или свинско филе; 50 г краставици, подправени с лимонов сок; 2 резена пъпеш. 16 часа : два големи резена диня. Вечеря : Салата от 2 домата, подправени с малко олио, но без сол; 70 г кра- ве сирене; парче пъпеш. Пийте през целия ден много минерална вода. 4-И ДЕН (850 ККАЛ) ------------------- К И С Е Л О М Л Я К О Закуска : Разбъркайте една чаена чаша кисело мляко с 1 банан, нарязан наситно, и 1 супена лъжица бирена мая (ще я намерите в аптеките). 10 часа : 1/4 л айран (1/3 мляко и вода). Обяд : 2 филийки черен хляб с 2 домата; 2 чаени чаши кисело мляко, разбити на айран с билков чай. 16 часа : 200 г кисело мляко. Вечеря : Салата от 150 г чушки и 200 г краставици; 100 г свинско филе, изпе- чено на грил; 200 г кисело мляко. Изпийте 2 - 3 литра минерална вода или чай.-------------------------------------------------------------------------------- Д И Е Т А З А Г Л А Д Н И Ц И Х А П В А Ш Н А К О Р Е М И С В А Л Я Ш К И Л О Г Р А М И Това е диета - мечта. Тя предвижда да си похапвате по 7 пъти на ден. При товаот вкусно, по-вкусно. Изобилното меню обаче съдържа само 1400 ккал. Нито малко,нито много, но пък това позволява диетата да продължи 7 седмици. И след всяка даотчита на кантара по 3 килограма в минус. Предлагаме ви по няколко варианта навсяко хранене, сами ги разпределете по седмици. 8 ЧАСА --------- (250 ккал) 1. Разрежете едно малко пълнозърнесто хлебче през средата. Намажете долнатаполовина с 2 супени лъжици кисело мляко, а върху него сложете 2 с.л. диетиченмармалад от праскови. Похлупете с другата половинка от хлебчето. Хапнете и 100г пресни праскови. 2. Направете си сандвичи от малко хлебче, тънко намазано с масло и гарниранос 30 г кашкавал и 1 киви. 3. Върху филия черен хляб намажете тънко с масло. Отгоре наредете 1 червеначушка, нарязана на ивички и 1 варено яйце - на кръгчета. 4. Залейте 3 с.л. мюсли и една нарязана праскова със 150 г кисело мляко.Изяжте след 30 минути. 5. Нарежете 200 г пъпеш на дребни парченца и разбъркайте със 150 г киселомляко. 11 ЧАСА --------- (150 ккал) 1. Филия черен хляб намазана с топено сирене, наредете отгоре 1 домат накръгчета. 2. В 100 г кисело мляко разбъркайте 1 с.л. сметана. Добавете 4-5 ситно наря-зани репички. 3. Сандвич от черен хляб, намазан тънко с маргарин, и гарниран със 150 гкраставици. 13 ЧАСА --------- (300 ккал) 1. Салата от 2 домата, няколко зелени маслини, малка главичка лук, чушка иняколко листа салата гарнирайте с 40 г краве сирене. Добавете филийка черен хляб.Подправете с щипка сол. 2. Сварете, без да преварявате, 30 г юфка. Добавете 30 г шунка, 2 с.л. грах,ситно нарязана чушка, соеви кълнове и листа от салата. Подправете с щипка сол илимонов сок. 3. Сварете 20 г ориз. Гарнирайте с 30 г варени пилешки гърди, 1 кисела крас-тавица и подправете с черен пипер и шафран. 4. 50 г варена царевица на зърна разбъркайте с 4 с.л. кисело мляко. Добавете2 печени чушки и 20 г варена бяла риба. Подправете с лимон. 15 ЧАСА --------- (100 ккал) 1. 150 г малини и 1 малка ябълка. 2. 1 круша или 150 г компот от круши. 3. 100 г ананас. 4. 1 киви и 1 малък банан. 17 ЧАСА --------- (200 ккал) 1. Парче плодова торта и чаша чай или кафе. 2. Чаша капучино с 1 сухарче. 3. Ябълков щрудел с чаша билков чай. 19 ЧАСА --------- (300 ккал) 1. Изпечете на скара 90 г бяла риба. За гарнитура : 125 г спагети с 1 варенморков и нарязан на ситно домат. 2. Задушете в 1 с.л. олио 100 г риба хек с 2 чушки и 1 морков. Изяжте с филиячерен хляб. 3. 75 г телешко филе изпечете на скара и го направете на сандвич с филия хляби 30 г кашкавал. Поръсете с 1 с.л. соеви кълнове. 4. Сварете 30 г ориз. Сложете в него 100 г варена постна риба, накъсана намалки парченца и подправете с къри и лимон. 22 ЧАСА --------- (100 ккал) 1. В 125 мл обезмаслено прясно мляко или суроватка добавете 75 мл портокаловсок. 2. 100 г плодово кисело мляко. 3. В 100 г кисело мляко прибавете половин чаена чаша плодове (ягоди, малини,вишни) и разбъркайте.--------------------------------------------------------------------------------- У Н И В Е Р С А Л Н А Д И Е Т А З А Ф И Т Н Е С М А Н И А Ц И Ако редовно се занимавате със спорт, не е нужно да се подлагате на унищожи-телна диета. Напълно е възможно да стопите мазнините си и същевременно да сечувствате сит и в добро настроение. Консумирайте само здравословна храна и ско-ро вкусът на пицата ще ви се струва противен. Като начало спрете да тъпчите хла-дилника с храни, от които нямате нужда. Яжте по-малко и по-често. Жените, коитосвалят килограми, трябва да трансформират диетата си до 500 ккал на ден, а 90-килограмовите мъже - до 1000 ккал. Затова пък мъж, който редовно се занимава сфитнес може да си позволи около 3000 ккал, а жена 1500 ккал. ПОНЕДЕЛНИК ---------- Закуска : 80 г овесени ядки с малко канела, 150 г банани, 200 мл прясно мляко 10 часа : 3 парчета диетичен кекс. Обяд : 300 г варени картофи, 150 г пилешки гърди (без кожа), 1 домат. 16 часа : 1 банан Вечеря : малка консерва риба (без олио), 100 г ориз, 150 г краставици. ВТОРНИК ------- Закуска : 100 г черен хляб, 100 г пилешко месо, малко краставица, чай. 10 часа : 2 големи банана Обяд : омлет от 1 яйце, 4 белтъка и 100 г скариди (изпържени на тефлон без мазнина), 1 домат. 16 часа : 50 г хляб Вечеря : 150 г варена риба, 100 г ориз, малко салата от домати, краставица, маруля, зеле. СРЯДА ----- Закуска : 200 г нискомаслено кисело мляко, 1 голям банан, 50 г юфка, кафе. 10 часа : 2 средноголеми ябълки. Обяд : 150 г свинско филе, 300 г варени картофи, 50 г доматено пюре с 1/2 глава лук и чесън. 16 часа : 300 г варени моркови. Вечеря : 100 г черен хляб, 50 г доматено пюре, глава лук и малка консерва риба (без олио). ЧЕТВЪРТЪК --------- Закуска : 2 варени яйца, 100 г черен хляб, чай или кафе. 10 часа : 2 големи банана. Обяд : 100 г хляб, 150 г картофено пюре, 150 г кайма от филе, 1 яйце, 1 глава лук, 50 г доматено пюре (направете кюфтета и ги изпържете в тефлонов тиган без мазнина ). 16 часа : 100 г черен хляб. Вечеря : 300 г печени картофи, 250 г пушено сирене, 1 домат, малко сол. ПЕТЪК ----- Закуска : 100 г каша от ръж, 200г диетично кисело мляко, 50 г стафиди (сваре- те на каша стафидите с ръжта и сервирайте с мляко). 10 часа : 2 круши. Обяд : 300 г картофено пюре, 150 г варена риба, 50 г доматено пюре с лук. 16 часа : 400 г репички. Вечеря : 200 г картофи, 200 г моркови, 150 г пиле. СЪБОТА ------ Закуска : 80 г овесени ядки, 150 г банани, 200 мл прасно мляко, кафе или чай. 10 часа : 500 г пъпеш. Обяд : 100 г ориз, 150 г скариди, салата от домати, 100 г студено кисело мляко с резенчета праскова. 16 часа : 2 парчета диетичен кекс. Вечеря : 300 г картофено пюре, омлет с лук и домати, чаша кисело мляко. НЕДЕЛЯ ------ Закуска : 200 г кисело мляко, 1 ябълка, 50 г юфка, чай или кафе. 10 часа : 200 г варени моркови. Обяд : 100 г ориз, 300 г риба, 2 домата. 16 часа : 200 г целина. Вечеря : 300 г картофи, малко консерва риба (без олио). В А Ж Н О Диетата е разработена за активно спортуващ мъж около 70 кг. Дамите ще трябвада намалят всички продукти наполовина. ДИЕТАТА НА ТОПМОДЕЛА СИНДИ КРОФОРД Закуска : плодова салата от пресни екзотични плодове (манго, киви, ананас) иголяма чаша минерална вода. Обяд : порция суши, зелен чай и минерална вода. Вечеря : печено пиле без кожата, зелени зеленчуци, варене на пара, чашашампанско. Нейният коментар. ---------------- Взависимост от предлаганите плодове на пазара замествам екзотичните плодовес банан или няколко резена ябълка. След такава закуска съм сигурна, че до обядняма да ми прималее. Пия вода, защото не обичам кафето, но вие можете да пиете.То не съдържа калории.Сушито е моето любимо ядене и аз го допълвам с нелющенориз, както и всички риби. Ако минералната вода ви се струва блудкава, праветекато мен - сменяйте често марката. Ще се уверите колко различни са вкусовете и.Що се отнася до пилето, което ям без кожа, за да не ми омръзне, поливам го съссос на доматене основа например. Шампанско - защо не от време на време за хуба-во настроение ! Освен това една чаша не крие никакви рискове. Забележка : Шампанското е много калорична напитка !

ЗА СЕДЕМ ДНИ НА ЗЕЛЕНЧУЦИ И СОКОВЕ, ЩЕ ПРОЧИСТИТЕ ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИ СИСТЕМА И ЩЕ ПОПРЕЧЕТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА МАСТНИ БУЧКИ.
1-И ДЕН -------- След ставане от сън : чаша минерална вода със сока от един лимон. Закуска: В 1 ч.ч. прясно мляко (с масленост 1,5 %)разбъркайте 3 с.л. мюсли, 1 с.л. кисело мляко и 1 ябълка, нарязана наситно. 10 часа: 200 мл сок от вишни. Обяд: Сварете в подсолена вода 30 г ориз. Когато изстине, настържете вътре 1 ябълка. 16 часа: 200 мл сок от вишни. Вечеря: същата, като обяда. Преди лягане: 1-2 чаши билков чай.
ОТ 2-И ДО 5-И ДЕН ------------------ През целия ден на всеки кръгъл час, когато в диетата не е предвидено друго,пийте по чаша минерална вода. 8 часа: чаша минерална вода със сока на 1 лимон. 10 часа: 2 чаши билков чай. 12 часа: 250-300 мл зеленчуков сок - например от моркови,спанак, зеле, домати, целина, ряпа, чушки. Ако ви е трудни да си го приготвите, сварете и пасирайте същите зеленчуци. 14 часа: 2 чаши билков чай. 16 часа: 200 мл сок по избор. 19 часа: като в 12 часа. 21 часа: чаша билков чай.
6-И ДЕН ------- След ставане от сън : чаша минерална вода със сока от 1 лимон. 10 часа: филийка черен хляб, намазана с 1 с.л. сметана, половин ябълка, 1-2 чаши билков чай. 12-13 часа: 300 мл зеленчуков сок или пюре (картофите и варивата са забранени ). 15 часа: 1 портокал, 1 печена ябълка, чаша билков чай. 18-19 часа: Картофена супа от 400 мл зеленчуков бульон, 150 г картофи и 2 с.л. олио. 21 часа: чаша билков чай.
През целия ден изпийте и 1,5 л минерална вода.
7-И ДЕН ------- След ставане от сън : чаша минерална вода със сок на 1 лимон. 7-8 час: 2 филийки пълнозърнест хляб, тънко намазани с маргарин, 50 г кисело мляко, чаша кафе или черен чай. 10 часа: В 4 с.л. кисело мляко настържете 1 ябълка. 12-13 часа: В 150 мл зеленчуков бульон сварете 150 г картофи. Гарнирайте ги с варен морков и полейте всичко с лимонов сок и 2 с.л. олио. Салата от 1 домат. 15 часа: 1 портокал и компот от 1 ябълка. 18-19 часа: Нарежете на кръгчета 250 г праз и чушки. Сварете ги на супа с 250 мл зеленчуков бульон. 21 часа: чаша билков чай.


Японска диета

1 ДЕН :закуска – кафе или чайобяд – риба (печена или варена), салата от зеленчуци с растително масло ( може да се замени със задушено зеле)вечеря – 200гр. Варено телешко, 1 чаша кисело мляко2 ДЕН :закуска – кафе или чай + сухаробяд – 1 голяма печена тиквичка в растително масло, ябълкивечеря – 2 варени яйца, 200гр. Варено телешко, салата от прясно зеле с растително масло3 ДЕН:закуска – кафе или чайобяд – 1 рохко яйце, 3 големи варени моркова с растително масло и 15гр. Твърдо сиреневечеря – плодове4 ДЕН:закуска – суров морков с лимонов сокобяд – голяма печена или варена риба, чаша доматен соквечеря – плодове5 ДЕН:закуска – кафе или чайобяд – 0,5кг варено пилешко, салата от прясно зеле или морковивечеря – 2 варени яйца, сурови моркови с растително масло6 ДЕН:закуска – кафе или чайобяд – 200гр. Варено телешко и плодовевечеря – плодове7 ДЕН:закуска – кафе или чайобяд – 0,5кг варено пилешко, салата от прясно зеле или морковивечеря – 2 варени яйца, сурови моркови с растително масло8 ДЕН:закуска- суров морков с лимонов сокобяд – голяма печена или варена риба, чаша доматен соквечеря – плодове9 ДЕН:закуска – кафе или чайобяд – 1 рохко яйце, 3 големи варени моркова с растително масло и 15гр твърдо сиреневечеря – плодове10 ДЕН:закуска – кафе или чай + сухаробяд – 1 голяма печена тиквичка с растително масло, ябълкивечеря – 2 варени яйца, 200гр варено телешко, салата от прясно зеле с растително масло

11 ДЕН:закуска – кафе или чайобяд – риба ( печена или варена ), зеленчукова салата с растително масловечеря – 200гр варено телешко,1 чаша кисело млякоДиетата продължава 22 дни!!!

Няма коментари: