вторник, 23 октомври 2007 г.

***SEX***


Това, което не знаехте за секса
Сексът е от областите, в които е важна практиката. Но понякога не е излишно и да прочетеш нещо по тази тема. Да се подплати, така да се каже, теоретичната основа. Като си поставихме за цел да ви помогнем в това, а също и да ви дадем или повод за смях, или примерна тема за светски разговор, изнамерихме няколко многозначими факти от сексуалния живот на хомо сапиенс и не само това.
И така, знаехте ли до този момент, че...

· Ако попаднете във Венеция през средните векове, то проблем с осъществяването на разпространената женска фантазия: “Аз, един и още един”, няма изобщо да има. През средновековието в този чудесен град е съществувал официалният статус „чичисбей” – приятел на семейството и любовник на омъжената жена, който я съпровождал навсякъде.

Практическата полза: покажете тази статия на партньора си, а в отговор на неизбежното му възмущение го обвинете в ретроградност и заминете за Венеция.
По-близо до реалността: разиграйте конкурс за вакантното място на чичисбея. Вашият мъж ще играе кандидата и задачата му ще бъде да направи всичко, за да изберете него.

· Освен това в миналото вероятно не бихте имали проблеми с предпазването. Затова пък вашият партньор би имал. Например при някои племена в Южна Америка съществувал следният метод за предпазване от бременност: разсичали са уретрата на мъжа на определено място. При еякулацията спермата се изхвърляла в образувалото се отверстие.
Практическата полза: по-добре да не показвате на партньора си този откъс от статията. Нека и занапред да ви смята за нежна и внимателна.
По-близо до реалността: купете различни видове презервативи и си направете дегустация.

· Може би е добре, че не живеем в Чехия. Изследователи пишат, че чехкините са доста по-активни от мъжете си в сексуален план. Това било свързано с привързаността на чехите към бирата. Литър-литър и половина на ден и към 30 години у мъжете в Чехия се развиват апатия и безразлично отношение към нощните удоволствия. Но това на свой ред е довело до появата на нехарактерен за Европа феномен – сексуалното гостоприемство. Неговата същност е в това, че чехите не са против женската полигамия. Нещо повече, както казват изследователите, те с радост предлагат на приятелите и познатите си, които пристигат от чужбина, да погостуват при техните жени, приятелки или любовници. “Какво толкова? – обяснява един учител от гимназия. – На мен така или иначе такива неща не са ми интересни. А съпругата ми страда, иска й се. Така че нека да получи удоволствие с друг мъж. Главното е да не я зарадва само с някаква инфекция.”
Практическата полза: при всяка негова простъпка го заплашвайте, че ще заминете за Чехия, ще се омъжите там и ще очаквате гости.
По-близо до реалността: по-добре не разказвайте нищо за Чехия. Иначе за заминаване в тази страна ще заплашва той Вас.
· Ако бяхте живели преди 4 хиляди години, и то в Египет, прословутият тест с 2 лентички би изглеждал така: “Омотайте пшеница и ечемик в парче плат. Жената трябва всекидневно да уринира върху него. След това всичко се смесва с фурми и пясък. Ако и двата вида зърна прораснат, тя е бременна, ако прорасне само пшеницата – ще роди момче, а ако прорасне само ечемикът – момиче. Ако нищо не прорасне, не е бременна.” Точно такъв е бил един от първите тестове за бременност.
Практическата полза: според мен няма такава освен възможността да се радваш, че от тогава науката е направила голяма крачка.
По-близо до реалността: вече заченали, може да се развличате с проверка на този тест (за изясняване на пола).

· Афродизиаците съвсем не са откритие на съвременните химици и сексолози. Още Аристотел е споменавал испанската муха (по-точно нейния секрет, отделян от специалните жлези на това насекомо). Затова пък съвременните учени са доказали, че точно този секрет е вид психотропно вещество (а не афродизиак в чист вид), опасен е, и, ура, са описали истинските и безопасни афродизиаци. И това е изключително постижение, защото да употребяваш секрета на някакво насекомо в качеството на възбуждащо средство е по силата вероятно само на такива мъдреци като Аристотел. Простосмъртните предпочитат други известни афродизиаци.
Те са напълно достъпни, освен това тези продукти активизират естествените аминокиселини, които способстват местното разширение на кръвоносните съдове и прилива на кръв към гениталиите (с това се обяснява и тяхното възбуждащо действие). Освен това болшинството продукти, считани за афродизиаци, съдържат в себе си витамини, полезни минерали, аминикиселини и др. Те повишават общия тонус на организма, ускоряват процесите на обмяна, свалят стреса и пробуждат интерес към живота, в това число и сексуалния, а някои стимулират производството от организма на хормони, повишаващи либидото.
Разделят афродизиаците на такива с растителен и такива с животински произход. Към първите се отнасят екстрактите от разнообразни тропически растения: женшен, елеутерекок, жълт кантарион. Повечето обичайни за нас продукти също могат да стимулират потенцията. Това са бадемите, маслините, бананите, фурмите, трюфелите, аспержите, целината. За силни афродизиаци се смятат също така ягодите, авокадото (още испанските конквистадори са ги представили в Европа като стимулиращо средство) и доматите, които в много езици по света се наричат „ябълки на любовта”.
Към афродизиаците с животински произход се отнасят главно морските продукти (особено хайверът, мидите и стридите), козето мляко, медът, сирената, кокошите и особено пъдпъдъчите яйца.
Практическата полза: пригответе романтична вечеря само от афродизиаци и Го поканете. Очаквайте фойерверки.
По-близо до реалността: вместо фойерверки очаквайте на масата въпроса: „Това ли е всичко?”, и имайте под ръка също и пържолки и майонеза.

· Ако се занимавате с любов редовно и с удоволствие, вашите гърди се уголемяват. Това е доказан от медиците факт. Вероятно това е наистина чудесно следствие от сексуалните игри, свързано с нивото на хормоните – естрогените, отговарящи за женствените очертания на нашата фигура.
Практическата полза: започнете да прилагате тази теория на практика.
По-близо до реалността: какво пък, медиците са го доказали. Важното е – редовно и с удоволствие.

· Обществото и държавата искат да контролират даже такава интимна област като секса. И понякога стигат до абсурд. Така например в Англия за предлагане на секс на непозната може да си заслужите глоба от 180 евро или съответно 3 месеца затвор. В Кънектикът, САЩ, официално е забранено да се използват презервативи, докато в Луизиана е разрешено. Но могат да ги купуват само мъжете, жените за същото ги глобяват. На Хаваите глобяват не за презервативи, а при занимания със секс преди навършване на 18 години. Но – внимание! – това се отнася само за девойките. И глобяват не самото момиче, а родителите й – лошо са я възпитали.
Ако отидете в Палермо и решите да се печете на плажа без бански, имайте предвид, че само вие може да направите това. Вашият партньор трябва да си остане по плувки, иначе – пак същото наказание – глоба. Обяснението? „Мъжката анатомия може да придобие вулгарен вид, дори и непреднамерено.” А пък в друг италиански град – Тропея, подборът на тези, които могат да са голи на плажа, е още по-жесток. Там да се разголват публично могат само „млади жени, които са достойни да представят красотата на женското тяло”. Оказва се, че всъщност нашата страна си е направо демократична.
Практическата полза: заминете за Тропея, разсъблечете се на плажа - най-накрая ще получите обективно доказателство за своята красота.
По-близо до реалността: посетете нудистки плаж близо до вас и отбележете, че жителите на Палермо и Тропея са мъдри хора, купете си от аптеката презервативи и се радвайте, че не живеете в САЩ.

· Хората и другите живи същества удивително си приличат във всички свои прояви, в това число и във взаимоотношенията с другия пол. Така например колибрите (малка птичка, колкото дрозд), за да привлече самката, строи от клончета на земята цели изложбени павилиони – къщички, украсени с камъчета, костички, парченца стъкло, цветенца, хартийки. На заинтересуваната самка домакинът устройва познавателна екскурзия. Любопитното е, че най-разкошните постройки се правят от кавалерите с нетолкова ярко оперение, а „красавците” повече разчитат на лично обаяние. Това не ви ли напомня на някого?
А ето и друг, не по-малко показателен пример – съзряването на яйцеклетките на самките на канарчета започва едва след като чуят песента на самеца. Кой друг обичаше с ушите?
Практическата полза: при поредните опити на кавалера да ви демонстрира „разкошната си опашка” или да ви завладее с красиви камъчета иронично се подсмихнете и помислете: „Вие изобщо не сте се променили за целия период на еволюцията!”
По-близо до реалността: спомнете си за канарчетата и си кажете: „Всъщност и ние също...” На него това не му го казвайте.

· Разделението на света на мъжки и женски е станало преди 2500 милиона години. Нашата вечна история, историята на Мъжа и Жената, в действителност е стара като света.
Практическата полза: при поредния спор му подхвърлете: „Естествено, при положение че историята за разделянето на света на мъжки и женски наброява 2500 милиона години, как може ние с теб сега да се разберем?”
По-близо до реалността: при поредния спор се замислете: нас са ни разделили толкова отдавна. Невероятно трудно е да се разберем един друг. Но, от друга страна, така и не сме се събрали обратно заедно. Значи точно така и трябва да бъде. А също така може би е време и да се научим да се разбираме.

В търсене на ерогенните зони

Сексологията отдава решаващо значение на ерогенните зони, те реално съществуват при жените и мъжете. Как да ги ”изчислим”? Може просто да попитаме за тях партньора си, обаче повечето самите те не познават всички свои чувствителни точки, затова се налага да се търсят заедно чрез метода на „ опитите и грешките”. Въоръжете се с търпение и внимателно наблюдавайте реакцията на всяко ваше движение, ласка, докосване, непревзето и без да възразявате слушайте всяка дума.
Важно е да „отгатнете” не само, къде се намират ерогенните зони, но и начинът за стимулацията им. Разбирането идва с опита, и този процес може да продължи доста.
Всичко това е добре известно. Това е , за което не казват. Но пътят е доста по-къс. Всъщност, всички ние регулярно стимулираме своите ерогенни зони, особено, когато сме нервни, и най-често се занимаваме с подобна „мастурбация” несъзнателно. Затова можем само да наблюдаваме движенията на човека, неговото докосване до тялото си и „ерогенният код” на партньора ще се разбере.
Ако жената постоянно се облизва устните, докосва ги с пръстчетата си или погризва химикала, това говори за чувствителност на така наречената орална зона.
Ако тя си докосва ушите, докосва врата си, слага ръката си под косата, това също говори за чувствителността на съответните зони. Целунете я по врата и подишайте в ушенцето, съпровождайки своето топло дишане с нежен шепот.
Жените със силна ерогенна чувствителност на гърдите обикновено са със скръстени ръце на тях.
Обърнете внимание, с каква сила тя притиска дланите си, и ще разберете, че на нея повече й харесва лекото докосване или енергични ласки.
Навикът скръстените ръце да се слагат между коленете показва чувствителността на вътрешната повърхност на бедрата и зоната на клитора. Погалете, а по-добре целунете тези места, и резултатът ще ви порази.
Навикът да се въртиш във фотьойла издава чувствителността на задните части на тялото.: гърба и седалището. Сложете я по коремче и й направете масаж, постепенно движейки се от горе до долу.
Има още един начин за „изчисляване” на ерогенните зони. Става въпрос за това, че чувствителните точки ние не само стимулираме, а и защитаваме.
Затова жената с висока чувствителност на кожата на челото ли врата се стремят да прикрият тези места с косата си.
Тази, на която ерогенните зони са по бедрата, не „сваля” панталоните., а жената с чувствителни гърди никога няма да излязат от къщи без сутиен.
Досега говорихме за жените. Да, природата по-щедро ги е наградила с ерогенни зони, но на мъжете не им се чужди чувствени наслади и те също обичат, когато галят различните части на тялото им. Затова повечето от гореописаното може да се препоръча и на представителите на прекрасния пол, ако те наистина искат да постигнат сексуална хармония или да доставят удоволствие на интересуващия ги мъж.
И последен съвет: когато „дойде редът на тялото”, оставете инициативата временно на партньора си, обърнете внимание на ласките му и правете същото. Желаейки да доставят удоволствие на някой, всички обикновено предлагат това, което биха искали да получат сами


Неговите тайни горещи точки
Въпреки, че повечето мъже казват, че кожата е тяхната гореща точка, и че само с докосване могат да се възбудят, има още няколко специфични места, които ще ги възбудят повече и от видео маратон с Памела Андерсън. Става въпрос за мъжките G-точки. Мъжете всъщност имат три G-точки. Макар че това не звучи особено честно (като се има впредвид, че жените имат само една G-точка), нека си припомним нещо в полза на двойните Х хромозоми: множествени оргазми. Но сега говорим за неговото тяло. Та, къде са тези три точки?

1. Първи е френулът, чувствителната част точно от долната страна на пениса. Когато се докосне, тази гореща точка може да предизвика екстаз у един мъж. Това е струпване на нервни окончания и е особено чувствително място, когато той е превъзбуден.
2. Втората точка е перинеумът, областта между тестисите и ануса. Преди да приключи половия акт имайте в предвид, че тази точка може да ви донесе допълнително удоволствие и за вас – ако я докосвате по време на секс, може да задържите вашето момче във форма за по-дълго време. Тя е „свещено сексуално място". Тя може да предизвика невероятни удоволствия, когато се масажира внимателно или по-грубо по време на изключителни състояния на възбуда.
3. Третата мъжка G-точка е простатата. Простатата може да се стимулира и масажира чрез намазан с лубрикант пръст в ануса. Тогава докато движите пръста ще почувствате това гъбесто образувание, което може да се стимулира, за да предизвика силно чувство на наслада.
Е, може и да не сте готова да забучите пръста си в задника му. Но ако навлезете в такава неизследвана територия, е приятелят ви ще бъде много щастлив. Имайте в предвид, че освен тези три G-точки, вие можете да откриете точки A, В, С, D и Е на вашия мъж като просто го попитате.

Изживейте тайните си фантазии

Сексуалният ви живот е станал безинтересен? Е, има един сексуален орган, който повечето хора пренебрегват: мозъкът. Той е вашият билет за връщане отново в Сексуалното Блаженство. Буквално милиони от нас използват фантазиите си докато мастурбират, а някои от нас го правят, за да постигнат оргазъм по време на секс. Тогава защо не разкриете любимите си фантазии и не ги изпълните с вашия партньор, а това може да се окаже най-страстния секс, който не сте правили от години? Просто следвайте стъпка по стъпка тези инструкции.
Фантазия №1: Той е девствен, а вие сте омъжена
Защо харесвате тази фантазия: Това е палава игра и „забранен” секс за двете страни, което винаги гарантира повишаване на либидото.
Какво ви е необходимо: Облекло от тип „секси секретарка” ще свърши работа в случая: дълга пола, незакопчана риза, за да се покаже сутиена с подплънки; дълги чорапи и високи токчета.
План за действие:
Номерът тук е да се действате много бавно в началото. Вие го съблазнявате и той се бори – разкъсван от това да ви смъкне дрехите и да се притеснява за последиците. (Какво ще каже майка му, ако разбере? Наистина ли го съблазняват или прекалено много се вживява?). Кажете, че ще приготвите по едно питие за вас двамата, след което го заведете до всекидневната с напитките. Той сяда на дивана, вие сядате на отсрещния стол, с кръстосани крака, сваляйки ризата си. Той не е сигурен къде да гледа. Говорете общи приказки (неща, които бихте казали на приятеля на сина ви, ако сте имали/имате тийнейджър вкъщи), тогава поведете разговора в друга – по-апетитна посока. Кажете му, че вашият съпруг вече не ви намира за привлекателна. Попитайте го – дали му се струвате привлекателна? Коя част от вас? Защо? Накарайте го да се изчерви от срам, докато се опитва да се държи дипломатично и се опитва да скрие ерекцията си.
Точно в този момент вие казвате „Май ти е малко неудобно” , преместете се от стола, за да седнете до него на дивана. Разкопчайте първите две копчета от ризата му и погалете с ръка гърдите му казвайки „Каква мека кожа". Толкова различна от тази на съпруга ми”. Докато той се чувства неловко, разкопчайте горните няколко копчета на вашата риза, вземете ръката му и я сложете на гърдите си. Питайте го дали му харесва.
В промеждутъка между вашите мръсни желания и действия, поддържайте лек разговор. Питайте го дали е правил любов с жена преди. Той ще измрънка „Не” . Попитайте го дали би правил секс с вас и му кажете „Не се притеснявай. Знам, че няма да кажеш”.
Накарайте го да ви свали горната дреха и сутиена. Кажете му да ви докосне гърдите и го инструктирайте за това как искате да ви докосва. Пъшкайте и въздишайте, но помнете: вие все пак сте по-голямата – така че се контролирайте. Кажете му да се изправи пред вас и му разкопчайте панталоните. Възхитете се на тялото му, направете комплимент, кажете му колко е здрав, тогава му направете един изящен палав орален секс, като спрете точно преди оргазъма.
Съблечете се артистично, като го гледате в очите. Нека се нагледа на тялото ви, но не му позволявайте да ви докосва. Останете с високите токчета и чорапите. Позирайте провокиращо и се опипвайте по тялото. Питайте го дали му харесва това, което вижда и иска ли да ви докосне. Тогава го съблечете, целувайки всяка част от неговата плът, която се открива. Когато сте и двамата голи, го отведете до леглото и му обяснете как точно да ви накара да крещите от екстаз. Помнете, че всяко докосване, целувка и милване са му първи. Фантазията приключва, когато той изцяло изгуби контрол – което ще стане до… ами… три минути, ако сте изиграли правилно ролята си!
Фантазия №2: Той е вашият сексуален роб
Защо ви харесва: Да си имате някой, който да ви е сексуално подчинен и винаги готов, си има своите предимства. Не се налага да се тревожите за варианта „Не, първо ти скъпа”, най-важното в случая е само и единствено вашето удоволствие.
Защо ще му хареса и на него: Нещо става със жените по време на този сценарий, те започват да предлагат неща, които обикновено не биха дръзнали при „нормалния” секс. Та кой не иска необуздана жена в леглото си?
Какво ви трябва:
· Кожено яке върху черни дрехи
· Чорапи и сутиен с подплънки
· Ботуши до коленете или бедрата
· Превръзка за очите, шалчета или стари чорапи за завързване
· Дървена лъжица или четка за коса
План за действие:
Започнете като му давате малки задачи – да ви донесе питие, да оправи възглавниците, да ви масажира краката. Не молете, а заповядвайте. Нека да стане ясно, че вие сте шефът и той или ще се държи както трябва, или ще бъде наказан (мислете си за леко наказание, като например да го напляскате с дървената лъжица). Опитайте се да задържите лицето си безизразно. Да няма такива неща от сорта „Добре ли си? Ударих ли те? Сигурен ли си, че ти харесва?” Не става въпрос за него – вие сте най-важната!
Веднъж щом и двамата влезете в роля, му заповядайте да седне или легне, с лице настрани. Завържете му очите, ръцете зад гърба, след това го бутнете напред в покорна поза. Сега е завързан и с превръзка на очите – изцяло на вашата воля! Вземете дървената лъжица или четката и го плеснете два-три пъти по задника. Започнете да опипвате и удряте неговия задник, после задната част на бедрата, накрая стигнете до слабините и погалете тестисите му. Изчакайте, докато започне да иска още…. Тогава спрете.
Кажете му, че само вие можете да решите какво и кога да получи и че той трябва да задоволи първо вас. Обърнете го и му наредете да прави каквото искате. Без значение какво удоволствие изпитвате от това, което той прави, го избутайте настрани, когато той започне да се наслаждава повече от вас. Хванете го за косата и здраво стискайки я, му кажете, че той е лошо момче. Ударете го още няколко пъти по задника с лъжицата. Ако приказвате мръснишки, не спирайте да коментирате това, което правите. Ако той е със завързани очи, му обрисувайте ситуацията: „Я се погледни, ти ме молиш! Обзалагам се, че би ти харесало да си отвързан. Но ти си мой роб. Трябва да правиш всяко едно нещо, което ти кажа. Разбираш ли ме? Ще се държиш ли както трябва?!” Тази фантазия приключва, когато вие съобщите – с лек драматизъм, - че той е вече свободен…. За да ви служи.
Фантазия №3: Похитена сте от непознат
Защо ви харесва: „Безопасното насилие” е една много често срещана фантазия при жените, но е толкова далече от истинското изнасилване, че трудно може да се нарече насилие. Страстни и принудителни, но никога насилнически и болезнени, „насилията” в главата ни се различават, защото ние винаги се контролираме, дори и да сме „принудени” да се подчиним.
Защо ще му хареса и на него: Да бъде физически насилник е табу за мъжа. Затова ще бъде чудесно, ако му се даде „безвреден” начин да освободи някои дълбоко примитивни импулси, без да бъде наказан.
Какво ви трябва: Тиха спалня и огледало.
План за действие: Вие сте гола, докато той е с улични дрехи (тъмния костюм важен елемент за ролята на мистериозния непознат). Вие сте във вашата спалня, наслаждавайки се на вашето тяло с ръцете си и очите в голямото огледало. Той се промъква тихо зад вас, скрива очите ви с ръцете и казва „Шшшшт! Аз няма да те нараня. Но трябва да правиш точно каквото ти кажа.” Вие замръзвате и се преструвате на уплашена. Не сте сигурна какво да правите, знаейки че той ще ви хване, ако се опитате да избягате. Той ви изчаква да се успокоите и да започнете да дишате нормално. Междувременно, вие усещате как вашата кожа опира в грубите му дрехи – и е странно, но това ви възбужда.
Той ви казва с нисък внушителен тон, че е трябвало да дърпате завесите преди да се събличате всяка вечер. Той ви е гледал, фантазирал си е и е мастурбирал, докато ви е гледал със седмици – и просто е решил, че трябва да ви притежава. Той знае, че вашият приятел няма да се върне скоро и че никой няма да дойде да ви спаси. Вие оставате безмълвна. Разкъсвате се между това да искате отчаяно да бъдете спасена и идеята да бъдете сексуално очарована от някой, който е готов на всичко в отчаянието си да ви притежава. Не казвате и дума. Все още зад вас, той държи едната си ръка върху очите ви, а с другата започва да ви опипва гърдите, корема, врата и бедрата. Не сте сигурна какво да правите. Усещате как започвате да реагирате физически, въпреки че знаете, че не е редно.
Докато ви докосва, той започва да ви разказва какво точно възнамерява да ви направи – с подробности. Изглежда сякаш той знае точно кое ви възбужда и ви говори по начина, по който искате да ви говори, било то съблазнително и внушително, или пък грубо и невъзпитано. Когато почувства, че започвате да се отпускате, той маха ръцете си от очите ви и вие поглеждате в огледалото и го виждате как стои зад вас, с ръце на гърдите ви, устата му заровена в тила ви, и как ви целува. Той е дори по-секси отколкото сте си и мечтали. Вече почти не се съпротивлявате, но и не искате да му кажете, че сте възбудена.
Когато започнете да се отпускате, той внимателно поставя ръцете ви зад гърба, като ги държи внимателно за китките, а с другата ръка продължава да ви изследва.
Той не спира да ви гледа в огледалото и ви предизвиква да му кажете, че не ви харесва това, което той прави. Отначало, поклатете глава и кажете, че не ви е хубаво. Но той ви казва, че нямате избор; вие сте в неговите ръце.
Вие се противопоставяте на всичко, което той опитва… само в началото. След това му позволявате да продължи. Не си признавате, че сте еротично възбудена, но вашето тяло се предава. Вие сте готова за него. „Хайде, искаш го”, прошепва той докато ви облизва, докосва и стимулира, докато не можете повече. Накрая му позволявате да проникне. Отдавате се и оставяте цялата първоначална невинност зад гърба си – което ви довежда до такъв мощен оргазъм, че залепвате съседите на тавана.

Десет трика за превъзходна орална любов

Хранете се неприлично
Представата за рая на всеки мъж е жена, която ближе неговия пенис. Да гледа как тя облизва сметаната/меда/киселото мляко от пениса му, го праща в сексуално блаженство. Намажете я, изсипете я и я оближете – храната е толкова разностранна сексуална играчка, че възможностите й са безкрайни. Бита сметана? Вече сме пробвали. Тогава опитайте с малинов сироп, манго, горски плодове и шоколадов сос – може и всичко наведнъж, стига да ви хареса! Повечето храни (с изключение на пикантните) са безопасни за външната част на гениталиите, но бъдете внимателни с мазните храни, ако използвате презервативи, тъй като от олиото може да се изхлузят.
Направете го авантюристично
Типичната мечта на един тийнейджър е да му правят орален секс, докато кара кабриолет с бясна скорост по магистралата (колата: червена, момичето:блондинка). Но когато си по-млад не мислиш много-много за неща от сорта „Ако той получава оргазъм, значи не внимава къде кара” или „Това би било забавно но също може да ни убие”. Следователно една по-лека (но не по-малко привлекателна) версия е да се протегнете до неговата седалка, да го разкопчаете и да му направите фелацио, което да му поддържа вниманието, но и да не го доведе до оргазъм. Променете скоростта, когато пристигате. Други места, където можете да му се нахвърлите, които да са малко по-малко предизвикателни, са: в банята по време на парти, на терасата (горната половина от тялото му да се вижда, а вие не) и изправен срещу входната врата вътре в апартамента ви (точно когато той тръгва за работа).
Този тип орален секс често се използва в порно филмите, защото му позволява да вижда точно какво става. Най-добре се получава като сте на колене и в зависимост от това колко сте високи и двамата, може да се наложи той да стъпи на нещо (трябва да имате директен достъп до тестисите му). Започнете като повдигнете пениса, за да се открият тестисите му, тогава открийте линията минаваща между тях (представлява малка ивица, която е често с по-тъмен цвят). Вижте откъде започва под тестисите и точно от там тръгва дългото близане – продължително и много бавно, до върха на пениса. Повтаряйте отново цялата дължина, докато не станат поне 10 пъти, след което преминете към някоя от другите техники.
Извървете „целия” път
Започнете оралния секс като покриете зъбите си с устните и поемете колкото се може по-голяма част от пениса с едно прекрасно движение. Не казвам, че трябва да правите „дълбоко гърло”. Просто нека той вида как пенисът му изчезва бързо. Повечето жени започват с близане на главичката и чак след това го поемат малко по малко навътре. Той няма да очаква цялостно поглъщане веднага (което обяснява защо тази техника върши добра работа).
„Нагоре-надолу” за послушни момичета
Дръжте с едната ръка основата на пениса, нека се образува слюнка в устата ви (езикът ви трябва да го държи хлъзгав). Обхванете пениса и с другата ръка, и започнете да я плъзгате нагоре и надолу по него, като го затваряте, когато достигнете главичката. Първо работете само с ръката, а след това добавете и устата като нейно допълнение. Създайте лек вакуум (но не смучете), след което продължавайте да се движите нагоре-надолу с ръката следваща устата. Ако не сте координиран човек, дръжте ръката си неподвижна в основата на пениса, и просто движете устата си нагоре и надолу.
Добавете сексапил
Направете всяка една орална техника по-възбуждаща, като прибавите номера „завърти и усучи”. Комбинацията от стегнати пръсти и мек език е фантастична и лесна за изпълнение: като използвате ръката за мастурбирането, я завъртайте леко, когато достига върха на пениса. В същото време усуквайте езика си около ръба на главичката. Това е просто, но изключително ефективно движение. Опитайте още нещо: с малко по-стегнат език правете леки трепвания върху френулума.
Звезда от любимия му порно филм
Дали ви харесва или не, една от причините мъжете да обичат порнографията е, че тя е толкова преувеличена. Прибавете еротичен нюанс към вашия репертоар като го целувате докато сте прави, след което паднете на колене, по-скоро драматично. Използвайте едната си ръка, за да вкарате пениса в устата си, след което – без да спирате да го гледате в очите, - се протегнете с двете си ръце и ощипете зърната на гърдите му. Този вид поза („Мамо, виж, мога и без ръце!”) е много по-лесна, отколкото изглежда и ще ви донесе допълнително точки в оралния секс. Ако искате да продължите, вижте следващия номер.
Придържайте го
Докато той се разсъблича, легнете на леглото с главата си там, където по принцип са ви краката. Докато приятелят ви се приближава към леглото се изтеглете напред, така че главата ви да стърчи навън; хванете задните му бузи и поемете пениса му в устата си. Главата ви трябва да е извън леглото докато му правите фелацио. Обикновено той сам ще контролира скоростта, но можете да използвате ръцете си, за да го забързвате или забавяте. Това не само изглежда секси, но и разтваря широко гърлото ви, така че да можете да поемете по-голяма част от пениса без да се задавяте.
Игра с топки
Най-големия комплимент, който можете да му направите е като създавате впечатлението, че искате да сте постоянно там, в долната част. И един от най-добрите начини да го демонстрирате е като я изследвате цялата. Поемете един от двата тестиса в устата си, всмучете внимателно и усучете езика си около него (забележка: ако не искате да гълтате, когато той еякулира, минаването към тестисите и стимулирането на пениса с ръка е добра алтернатива). Също така ближете неговия перинеум (между тестисите и ануса), и докато сте там….
Му направете „Анализ”
Аналното стимулиране, което включва близане или слагане на пръст в аналния отвор, е добро и за двата пола, защото областта е изключително чувствителна и богата на нервни окончания. Ако се притеснявате за микроби или ако ви е гнус, си сложете „бариера” между вас и мястото като например презерватив. Много мъже харесват това, но повечето са твърде срамежливи, за да ви го кажат. Така че, дори и да се преструвате, че сте по тази част (макар и да не ви е любимата), всичко ще мине добре. Ако пък ви харесва… е… той трябва да ви позволи, нали?


Оргазмът - при него един, при нея десет!

Върховният пик в секса, който ви изпраща в небесата! Добрата новина е, че има поне десет вида оргазъм при жената. Разбира се, всички сме чували за клиторен и вагинален оргазъм, но това съвсем не е всичко. Има толкова видове оргазъм, колко и жени. Но има поне десет вида оргазъм, които жената може да изпита с правилния партньор и правилната практика.
Така че се пригответе за истински вулкан от оргазми!
1. Клиторен оргазъм
Не само, че е най-често срещаният, но е и най-разтърсващият. Причина за това е, че клиторът има над 8000 нервни окончания, които двукратно надвишават броя в пениса на мъжа. Изглежда, че това е най-лесният начин за жената да изпита оргазъм и силно сексуално удоволствие.
Как да го изпитате – започнете като накарате партньора си леко да натисне с прасти пубиса ви– областта, където започва окосмяването. После с въртеливо движение на ръката да започне да гали клитора ви. Когато се разгорещите, седнете в скута му и след като той проникне във вас, започнете с плавни движения напред-назад, так че да стимулирате клитора си, докосвайки се в неговия пубис. Щом усетите, че върховната точка е близо, го накарайте да започнете с въртеливи движения, вместо напред-назад. Това ще ви накара изпитате истински страхотен оргазъм.
Какво го прави толкова страхотен? – Започвайки с галене на клитора, жената с отпуска и предразполага. Освен това гледката, която тази техника разкрива е много възбуждаща за него.
2. Оргазъм на G-точката.
Разположена на около 5 сантиметра от отвора на влагалището, и с размер, колкото лешник, G-точката прилича на вагинален клитор. Когато е стимулирана, тя дава силен и дълбок оргазъм на жената, в някои случаи може дори да се произведе еякулационна течност.
Как да го изпитате? Много жени не изпитват оргазма на G-точката, защото пенисът се плъзга точно покрай нея, без да я засегне. Номерът е в правилния ъгъл на позата. Опитайте позата “лъжички”, при която той прониква зад вас, а двамата сте в легнало положение. Преметнете крака върху неговия – така ще може да проникне дълбоко и да стимулира предната страна на влагалището. Можете да си помогнете, като извиете бедрата към тялото си, за да осигурите достатъчно натиск към предната стена.
Какво го прави толкова страхотен? Неговите ръце са свободни, за да стимулират допълнително тялото ви, освен това и вашите ръце са свободни, за да му дадат допълнително напътствия. Тази поза е идеална за дълъг и сладострастен секс, и фактът, че сте толкова близо допълнително увеличава интимността. Начинът, по който негово тяло обгръща вашето, напомня топло сгушена какавида. Когато сте свързани емоционално, е по-лесно да сте свързани и физически.
3. Вагинален оргазъм.
За разлика от клиторния оргазъм, вагиналният е възможен благодарение на нервната система на таза. При този вид оргазъм вагината е по-отпусната и матката се притиска към нея, създавайки усещането за по-дълбок и чувствен оргазъм
Как да го изпитате? Поставете под себе си възглавница, после качете краката си на врата му. Тази поза позволява максимално проникване. Идеално, пенисът му ще докосва матката ви с всяко движение, което ще ви прати на седмото небе.
Какво го прави толкова страхотен? Партньорът ви има възможност да проникне максимално, да не говорим пък за контакта очи в очи.
4. Оргазъм на U-точката
Тази област се намира там, от където урината напуска тялото – точно под клитора и над вагиналното отверстие. Обградена от три чувствителни места – клитора, жлезите на клитора и входа на влагалището, тази област е доста гореща.
Как да го изпитате? По време на орален секс го накарайте да натисне силно и постянно областта на уретрата, използвайки горната си устна. Или можете да пробвате като го “обяздите” наклонени към него, с максимално разтворени крака, така че колкото се може от областта на влагалището да е в контакт с пениса му.
Можете да изпитате оргазма на U-точката седнали, прави или коленичещи, ако неговите тласъци са кратки и силни, а вие обвиете краката си плътно в него.
Какво го прави толкова страхотен? Вие сте отгоре, значи сами можете да определите от какво точно се нуждаете
5.Анален оргазъм
Анусът е второто място в организма по брой нервни окончания и е свързан с главния тазов мускул, така че когато контрактира по време на оргазъм може да се усети във вагината и уретрата.
Как да го изпитате?
Нека да ви погали нежно с пръсти, леко увеличавайки натиска. Може да оближе областта с език, а може да сложи и презерватив на езика си. Ако пробвате това за първи път, ще разберете колко много сте изпуснали. Ако партньорът ви не е много настроен за такава любовна игра, пъхнете лубрикант точно преди секса, за по-дълбок и силен оргазъм.
Какво го прави толкова страхотен?
Аналният оргазъм може да бъде много чувствен, а пък ако го съчетаете с клиторен ще изпитате нещо наистина много, много силно.
6. Продължителен и силен оргазъм
Това е дълбок, интензивен клиторен оргазъм, който може да продължи неопределено време. Това е оргазъм, при който вие сте на ръба на кулминационна точка много дълго време, без да я достигате.
Как да го изпитате? Трябва да сте много отпуснати, да започнете с дълбоко дишане с корема. Партньорът ви може да започне с лека орална любов или да играе нежно с клитора ви. Но не си позволявайте да достигнете до пиковата точка. Когат опочувствате, че кулминационната точка наближи, сменете позата.
Какво го прави толкова страхотен? Можете да контролирате напълно колко дълъг и силен да бъде оргазма ви.
7.Психически оргазъм
Някои жени могат да изпитат оргазъм без да има въобще физически контакт. Той е описан за първи път през 1992 година и е доказано, че психическият оргазъм по нищо не се отличава от този, който е предизвикан от физическо докосване.
Как да го изпитате? Някои жени обичат да четат секс-литература, други разчитат основно на богатото си въображение. Пробвайте като си спомните за последното ви сексуално преживяване с възможно най-много детайли. Или пък използвайте изображението си – Орландо Блум или Брад Пит са идеални за целта.
Какво го прави толкова страхотен?
Не се нуждаете от мъж, и ако можете да го изпитате, това е най-мързеливият оргазъм.
8.Смесен оргазъм
Той се получава, когато се стимулират две области едновременно, увеличавайки интензивността на оргазма. Например вагината и клиторът се контролират от две различни нервни системи, така че когато изпитвате смесен оргазъм усещанията са двойни.
Как да го изпитате?
Накарайте го да стимулира G- точката и клитора ви едновременно, като провре три пръста във вагината ви и с палеца си играе с клитора ви с меко и въртеливо движение.
Какво го прави толкова страхотен?
Два оргазма едновременно? Какво да не му харесате!
9.Оргазъм чрез стимулиране на гърдите
Вярвате или не, можете да изпитате оргазъм само при стимулиране на зърната на гърдите ви. Много жени съобщават, че има директна връзка между гърдите и клитора си.
Как да го изпитате?
Това е индивидуално за всяка жена. Някои жени обичат партньорът им да бъде много нежен с тях, други обичат по-грубите ласки – хапане със зъби например. Смученето на гърдите и облизването им също може да ви доведе до оргазъм.
Ако не сте сигурни кое точно е подходящо за вас, накарайте партньора ви да експериментира.
Какво го прави толкова страхотен?
Добре е партньорът ви отделя повече време на гърдите ви, не само да ги пощипне и да премине към основната част. Така ще преживеете нещо силно и непознато.
10.Оргазъм в различни зони
Този оргазъм е много индивидуален. Някои жени могат да го изпитат само чрез ресане на косата, галене по врата и облизване и смукане на пръстите.
Как да го изпитате? Първо трябва добре да проучите тялото си, за да разберете кои са горещите ви точки. Партньорът ви ще помогне най-добре.
Какво го прави толкова страхотен?
Ако можете да стигнете до оргазъм без да си сваляте дрехите, едва ли ще има кой да се оплаква!






Правите ли секс без да имате желание?

Повечето жени правят секс със съпрузите си, без да имат желание. Това нормално ли е или не?
Жените често си задават тези въпроси. Късно е, вие сте уморена, но съпругът ви иска секс, и сякаш е по-лесно да му изпълните желанията, отколкото да се стигне до спор и проблеми. Много жени се вкопчват в идеята, че те трябва да са пасивните и благосклонните, и трябва да дадат на мъжа си каквото иска. Разбира се, има и известна доза желание да удовлетвориш съпруга си – съвсем естествено е, че не искате той да се чувства отхвърлен и объркан, така че повечето жени решават да се отдадат. Но това не е отдаване, ако вие не участвате.
Това, което подлудява мъжете, е да видят жените им възбудени. Не може просто да си кажете „Стига да съм в леглото и да го искам, тогава всичко е наред”. Вярно е, че вашият партньор ще предпочете този вариант, отколкото да няма секс, но какво му пречи да отиде там, където се плаща за такива неща. Само ако се отдавате, без да мислите как да превърнете секса в приятно преживяване и за вас, няма да решите проблема. Вие се отричате от интимността и удоволствието, което може да изживеете. Така че какво ви задържа? Може би си мислите „Той толкова ме ядосва, че последното нещо, което бих направила, е да го удовлетворя”.
Или пък може да се възмущавате от факта, че съпругът ви не обръща внимание на умората ви. Тези неща могат и трябва да се споделят. И ако интимният контакт със съпруга ви не ви удовлетворява физически, мотивацията ви ще се изпари мигновено. Помнете, че няма мъж, който да не направи каквото поискате, ако му го покажете, или ако просто му кажете. Мъж, който иска да има добър сексуален живот, ще разбере, че интимността струва много повече от собствената му сексуална наслада.
И на двамата ви е добре без секс
Важно е да осъзнаете, че да имате сексуален живот не означава задължително полово общуване. Интимният контакт от всякакъв вид е това, което е най-важното в случая. Хората са по природа полови създания с вътрешно желание да докосват, прегръщат и чувстват. Ако нямате интерес към тези неща, това може да се дължи на психически проблем, като вина, ниско самочувствие, депресия или недоволство във вашата връзка. Някои хора ще трябва да го обсъдят, но самото откриване на проблема е наполовина свършена работа.
Ако забележите внезапна загуба на желание, трябва да си проверите нивото на хормоните за евентуален медицински проблем. Но трябва да имате в предвид и психологическите фактори. Може да проявявате тревога, негативни чувства към външния си вид или погрешна представа за вашата сексуалност. Веднъж щом разберете какво ви потиска, кажете на партньора си. Ако чувствате страх, вашият съпруг трябва да разбере този страх. Ако чувствате срам или объркване относно някои страни на секса, той трябва да знае, че вие още не сте готова да му се нахвърлите. Ако има нещо, което той казва или прави и то ви притеснява, няма как да го разбере, освен ако не проговорите. Да започнете диалог е може би трудно, но няколкото неприятни моменти определено си струват, ако резултатът ще е далеч по-задоволителна връзка.
Вие искате секс, но той няма желание
Чудите се какво да правите?
Да искате да правите секс повече от вашия съпруг, е малко смущаващо, а жените го приемат доста лично. Може да ви накара да се питате „Какво ми става?”. Отговорът е: нищо. Това че искате секс не означава непременно, че сте неприлична или странна. Истината е, че на много мъже либидото им е ниско. Но когато жената иска интимност, а мъжът – не, тя често решава, че неговото решение има нещо общо с желанието й за секс. Тя дори може да си помисли, че той има любовница.
И въпреки това, един мъж често ще отбягва секса, защото има проблеми с потентността и не иска да рискува да се провали. Ето защо е толкова важно да обсъдите липсата му на интерес като го подкрепяте в разговора и му казвате, че го обичате. Гледайте да не се отчайвате, защото това ще го отдалечи още повече от спалнята. Той също може да има медицински проблем; диабетът и сърдечносъдовите заболявания могат да се отразят на ерекцията. Или пък може да е ядосан или депресиран от нещо, неизвестно за вас. Няма как да откриете проблема без диалог. Попитайте го директно дали не избягва секса, защото се притеснява за ерекцията си, защото ви е ядосан или защото е загубил интерес към половото общуване (което е знак за ниско ниво на тестостерона). Ако се опитвате да решите проблема си, това ще ви сближи повече. Ако пък с поделяте своите сексуални очаквания, ще имате по-добро мнение за себе си.
Дали зад липсата на желание не се крие медицински проблем?
Тестостеронът е хормонът на желанието и нивото му спада след менопауза. Лечение с естроген-заместител може също да понижи нивото му. Вашият гинеколог може да ви направи изследвания и да ви препоръча лечение с тестостерон-заместител (въпреки че е спорен въпросът дали да се дава тестостерон, поради рискове от странични ефекти ). Редица лекарства могат да намалят желанието за секс (като антидепресанти, успокоителни, антихистамини, лекарства за язва или орални контрацептиви). А жените в пост-менопауза, които не са на лечение с хормон-заместител, могат да забележат намалено овлажняване и изтъняване на вагиналните стени, а това може да направи сексуалния контакт болезнен. Но кремове с естроген и витамин Е могат да помогнат.

5 мита за аналния секс
Измежду всичките видове сексуално общуване, аналният секс е най-неразбраният. Въпреки факта, че една на всеки четири жени е склонна на анален секс, практиката си остава табу. Много жени се въздържат да експериментират с аналния секс, поради многото митове и погрешни схващания, свързани с практиката.
Но щом веднъж научите правилните техники, лесно ще разберете защо аналният секс може да бъде доста приятен. Анусът е наситен с нервни окончания и е една от най-чувствителни ерогенни зони. Натискането, масажирането, и други начини за стимулирането му могат да предизвикат истинско удоволствие. Истината е, че някои жени могат да достигнат до оргазъм само чрез анално стимулиране. Тук можете да намерите отговори на най-често срещаните неясноти относно аналните удоволствия.
1. Анусът е мръсен
По-рано в нашето детство са ни учили, че анусът е мръсен и не трябва да се докосва. Обилното измиване на ръцете след случайно докосване на тази област изглежда стряскащо. Може би сте чували подобни мнения и за вагината, но разбира се стимулирането на тези части от тялото несъмнено може да предизвика редица приятни усещания.
С редовна ежедневна хигиена, анусът е толкова чист, колкото всяка друга част на вашето тяло. Той не съдържа своята естествена бактерия, и въпреки това (за да избегнете нежелани инфекции) не трябва да пипате вагината, ако преди това сте пипали ануса си
2.Аналният секс е болезнен.
Аналният секс не би следвало да е болезнен. Ако боли, значи правите нещо не както трябва. Ако научите правилната техника, преди да започнете да експериментирате, може да ви се стори доста приятен.
Тайните към приятния анален секс са отпускането, използването на лубрикант и достатъчната информация. Анусът е тръба, дълга около 3,5 см. и заобиколена от два пръстена мускули. Единият пръстен, външния сфинктер, е под ваш контрол. Другият, вътрешния сфинктер, се свива автоматично, когато нещо влиза във вашия анус. Отпускането на външния сфинктер, ще направи аналния секс по-лесен и по-приятен. Вашият анус не произвежда своя собствена естествена течност, така че използвайте лубриканти на водна основа за по-голямо удоволствие.
3.Аналният секс е вреден и нездравословен.
Много жени смятат, че аналният секс ще причини хемороиди, сцепване или скъсване. Някои дори се страхуват, че няма да могат да се въздържат и ще прекарат остатъка от живота си с памперси. Приятният анален секс не може да причини вреда на вашия анус или ректум. И ако вашият партньор не страда от инфекции, които да се предават по полов път, спермата му не е вредна за вашия ректум.
Ако не сте сигурни за това, дали вашият партньор страда от болести предавани по полов път, използвайте презервативи от полиуретан или латекс по време на аналния секс. Избягвайте презервативи със спермициди - може да предизвикат дразнене на ануса и ректалната тъкан.
4.Аналният секс е извратен и неестествен.
Аналният секс е бил общоприета сексуална практика от векове. В някои култури, жените се съгласявали на анален секс с техните мъже-партньори с цел да запазят девствеността си. Вие трябва да решите сами за себе си кое е естествено. Ако не се чувствате приятно по време на анален секс, не го правете! Вие сами решавате какъв вид секс да правите.
5.Аналният секс е приятен само за хомосексуалистите.
Дълго време смятан за чист хомосексуален акт, аналният секс е приятен и за много хетеросексуални двойки. Той е просто друг начин за сексуално удоволствие и няма връзка със сексуалната ви ориентация.
Опознайте своята анатомия.
За да разберете по-добре аналния секс, е нужно да узнаете повече за анатомията на вашия анус и ректум. С помощта на огледало и добра светлина погледнете вашия анус. Като разтворите задните си части, ще забележите отвора му. Макар да изглежда малък и стегнат, той е способен да се разтегне достатъчно за да поеме пръст, играчка или пенис от всякакъв размер. Ще забележите, че кожата около ануса ви е тъмна, набръчкана и по нея има косми, потни и мастни жлези. Подобният на тръба анус съдържа многобройни нервни клетки и е изключително чувствителен на допир и разтягане. На върха на ануса се намира ректума. Дванадесет сантиметровия ректум не е прав, а има няколко завоя. Тъй като тъканта на ректума е нежна, остри предмети или по-груба сила могат лесно да го увредят. Макар да не е толкова чувствителен колкото ануса, някои жени се наслаждават на усещането на „ректална пълнота”, което се създава по време на аналния секс.


Защо той гледа порно?
Взаимоотношенията между близки хора са винаги деликатни и бързите решения са способни не само да навредят, но и да послужат като детонатор на разрушителен взрив.
Опитвайки се да изясним някаква обща позиция по едни или други въпроси /или по-точно опитваме се да приспособим заобикалящия ни свят към нашата позиция/, ние не трябва да забравяме, че се отличаваме по възраст, възгледи, професия, образование, материално и социално положение и най-накрая по полови признаци. Това, което за някои е трагедия, за другите не струва и пукната пара. Опитвайки се да отгатнем позицията на отсрещната страна, ние много често постигаме обратния резултат.
Не толкова отдавна се разпадна много стабилна на пръв поглед двойка мои познати, които макар и да не бяха женени, се срещаха сериозно повече от четири години. Моята бивша състудентка /да я наречем Елена/ в отсъствие на приятеля си е решила да подреди къщата му… и с голямо учудване е намерила прилична колекция от порнокасети. Учудването й е напълно ясно, защото те са млади, симпатични, с бурен темперамент хора, с доста наситен сексуален живот. Преглеждайки няколко касети, Елена е установила, че на повечето от тях присъстват „актриси” от определен тип, които правят определен тип секс. Тъй като тя също е психолог, то веднага решихме да приложим практически получените знания. Тъй като те такъв вид никога не са правили, Елена веднага определи диагнозата – касетите изпълняват компенсираща функция, заместваща липсващите усещания, и сама си е изписала рецепта. Докато приятелят й решаваше в дългата си командировка делови въпроси, тя промени цвета на косата си, купи си еротично бельо и други подобни неща, дори направи репетиция пред огледалото, взимайи предвид видяното на касетите. Когато партньорът й се върна, тя го посрещна напълно подготвена.
Да кажем, че той е бил потресен от промените, означава нищо да не кажем! Сутринта Елена се обади и сподели с мен възторжено, че всичко се получи така, както на касетите. Но от тогава, те не прекарваха времето заедно, и приятелят й, който изглеждаше идеален за нея, просто е започнал да я избягва. По този начин, всичко приключи.
Чуждият интимен живот /а сексуалните отношения са негова част/ е прекалено тънка материя, за да се прекроява и престроява набързо.
Неприятното откритие, че мъжът ви /партньорът ви/, освен ярките сексуални впечатления от вас или вместо тях, иска да получи допълнителен „допинг”, способно задълго да лиши жената от душевно равновесие. А сакраменталният въпрос „Защо той гледа порно?” се оказва по-сложен и от хамлетовския.
Всъщност, причините могат да бъдат много. И не винаги трябва да се игнорира подобна ситуация.
Имах случай в практиката си, когато напълно преуспял мъж изостави умната си жена, двете си деца, апартамента и отиде при стрийптизьорка. Преглеждайки нещата на мъжа си, изоставената съпруга намери същата колекция от порнокасети. Тя след това дълго се упрекваше за това, че не е могла да разбере сексуалната незадоволеност на мъжа си и не е запазила семейството заради децата. Наистина, в някои случаи пристрастията на
мъжете към подобен род занимания позволява да се поправи ситуацията в семейството и сексуалната хармония. Въпросът е само в това, доколко е готова почтената майка на семейството, без задръжки да въплъти всички еротични фантазии на мъжа си, видяни в порнофилмите, и струва ли си да се запазва брак, в който благополучието на децата зависи от поведението на майка им в леглото? Това е доста тъжно развитие на семейните отношения. Но като правило, не всичко е толкова драматично. Някои търсят в порното опит, други се опитват да преодолеят или да компенсират природната скованост, не всички мъже са яки жребци, някои наистина имат нужда от такъв допинг.
Понякога съвместното гледане на порно от двамата партньори е способно да внесе допълнителна пикантност на отдавна установените отношения. И, ако не сте в състояние да преодолеете напълно неприязънта, възприемайки порното като срамно и порочно, не си заслужава да се пречупвате. Не трябва да пречупвате и партньора си, ако знаете, че това не е заплаха за брака ви, вашите отношения и бъдещето ви. Нали признавате правото му да гледа мачове с приятели, да ходи за риба и да лежи цял ден под колата. Приемете това само като още една недостъпна за женското създание форма за чисто мъжки занимания, онази частичка от живота му, достъпът, до която е ограничен за вас. В крайна сметка вие не го карате да ходи с вас да избирате бельо, по женски партита или да ви придружава при майка ви.
От една психоложка

Сексът след раждането на детето

Един от най-уязвимите периоди в сексуално отношение за една двойка, е периодът след раждането на детето.
Ако сте имали задоволителен секс преди и по време на бременността, е важно съвсем съзнателно да се грижите за бъдещите ви сексуални отношения, след като се роди детето ви.
Ето няколко съвета как да се справите с проблемите.
1. Важно е да имате открити и честни отношения с вашия партньор. Ако не можете да говорите откровено е твърде вероятно в последствие да се почувствате обидени, наранени, объркани и дори враждебно един към друг. Това е момент, в който трябва да бъдете великодушни с вашия партньор. Приемете, че всеки заслужава добър сексуален живот, но това никога не трябва да се превръща в самоцел. Да станеш родител и доста отговорно и отнема цялата ви енергия и време, така че сексът отпада на заден план. Точно затова е важно да бъдете откровени и да говорите за секс, даже и да не стигнете до него.
2. Детето си е дете, но мъжът си е мъж! Сигурно в този момент ви е доста трудно да мислите за него, но не го пренебрегвайте напълно! Преди бременността, особено преди първата, вашата интимност е била ограничена до вас двамата. След раждането на детето мъжът се чувства абсолютно заместен от детето. Вълнението около бебето ви е завладяло напълно, но помислете и за чувствата на партньора си. Някои жени се чувстват между чука и наковалнята, защото партньорите им открито показват огорчението си. От вас разбира се, се изисква да бъдете добра майка, но просто не забравяйте за онези малки дребни жестове, не охладнявайте към партньора си. Ако почувствате, че страдате от следродилна депресия, която твърде много ви смущава, потърсете мнението на психолог, в това няма нищо нередно.

3. Определете си време за секс и романтика. Може би не можете да свържете в едно изречение как така може да се комбинира романтиката и правенето на график, но в този случай това е най-доброто за вас. Ако се оставите твърде лесно на течението, вероятно във всеки един момент ще се чувствате уморени и все ще си казвате – “Сега не е моментът”. Не забравяйте, че вашата връзка е не по-малко важна и се настройте за секс. Определете си ден-два напред, когато ще се отдадете един на друг.

4. Сексът трябва да е повече от сексуално проникване. В този изтощителен период всяка жена се нуждае от повече нежност. Затова наблегнете на любовната игра. Можете да включите приятни масажи, за да засилите желанието си. Споделянето на мастурбацията с вашия партньор е наистина доста сближяващо преживяване и за двамата. Тя помага за спадане на напрежението и определено може да възбуди, иначе изморения партньор. Запомнете, че не е задължително да се стига до проникване, особено пък, ако сте наистина твърде изморена. Най-важното е да бъдете откровени един с друг и да не смятате, че сте длъжни да сте готови винаги за секс.

Женските ерогенни зони
Този текст е написан за мъжете – можете да ги информирате за настоящото четиво. Не се учудвайте - мъжката част трябва доста да се просвещава за това, какво да правят с нас. Ерогенните зони, или зоните на любовта това е нашата карта на сексуалния живот с територии, които трябва да бъдат стимулирани по начин, който предизвиква и поддържа сексуалната възбуда до получаването на оргазъм, но той все пак не е задължителен.
Ако вярваме на древногръцките митове, богът на любовта Ерос бил личност меко казано необикновена: изящен млад господин и в същото време по мъжки жесток със своите «жертви» господин. Но въпреки тези капризи на характера, именно неговото име е дало име на едни от най-чувствителните места на нашето тяло, въздействието на които ни доставят сексуални удоволствия.
Ерогенните зони у мъжете са ясни. А това, което се отнася до жените…Разговорът за женските ерогенни зони всеки път ни убеждава, че дамите в сексуално отношение са по-сложни и по-специални, отколкото силната част на човечеството.
Става въпрос за това, че всяка жена има собствено, индивидуално разположение на все същите ерогенни зони. Дори повече: ерогенните зони при жените притежават необикновено свойство – с времето те могат да мигрират. Така че , мили мъже, не се учудвайте, ако жената до вас, която снощи е получила оргазъм от ласките по гърдите, в един прекрасен момент може да ви каже: „Скъпи, това не ми е приятно!”. Този път ерогенната зона у вашата партньорка е шията й. Утре – гърдите. Вдругиден тези зони на любовта някъде ще изчезнат, пък другия вторник ерогенните зони ще бъдат по цялото й тяло. Ето това е женското непостоянство, което се възпява от поетите!
И това не е всичко. Сексуалният двигател на жената е сложен механизъм и дори ирационален. С просто натискане на подходящата точка по тялото в този случай, за съжаление, няма да стане. Този път важно е интуитивно да усещате жената, нейните желания и сексуални предпочитания, следейки последователността на стимулацията на ерогенните зони, интензивността и продължителността на ласките.
За голямо съжаление с такива възможности да усещаш дамата, нейното тяло и тънката душевна организация, може да се похвали не всеки мъж.
Как да се намерят нейните ерогенни зони?
Мили читатели, налагаше ли се да помислите за това, какво кара жените да изберат така наречената «розова» любов – или любов към друга жена? Не? Не ви ли се струва, че тези нежни създания просто не са могли да намерят мъжко разбиране на сексуалността си? Жената обича еднополово създание. И не просто обича. Тези двете са щастливи. Вие го намирате за странно? Ние – не. Защо? А защото жената, притежавайки необикновена интуиция, като никой друг ще разбере приятелката си, нейните еротични фантазии и най-тайни желания.
Съществуват множество начини за постигане на взаимно разбиране, в това число и сексуално, между мъжа и жената. Най-простият от тях е откровен разговор. А защо – не? Ако без проблем може да питате любимата си в ресторанта, какво ястие би искала да опита, защо да не я питате, какво й харесва в леглото. И защо да не й кажете, какви ласки предпочитате вие. Защо – не, наистина? Та нали правене на любов е съвместно творчество, наслада и за двамата.
Ако сте решили да изясните разположението на ерогенните зони по тялото на любимата ви жена по емпиричен път, метод на опити и грешки, това също не е лош вариант. А той е интересен преди всичко с това, че направено от вас откритие, може да стане истинска изненада за вашата партньорка! Не е изключено, че вашето момиче по-рано не е знаело за откритата от вас вълшебна точка, стимулирането на която е възможно да бъде като гръм от ясно небе.
Статистиката, познаваща всичко, показва: 45-60% от жените имат главна ерогенна зона – клитор, 15-20% - полови устни, 25-30% - предната част от влагалището. Към числото на основните ерогенните зони на жената също така се отнасят млечните жлези, основно зърната, и вътрешната повърхност на бедрата. Освен отбелязаните зони могат да бъдат и други участъци на тялото.
Например областта на шията. Някои жени буквално веднага се възбуждат от целувките по врата. А нежните докосвания с език в тази област изобщо са способни да ги накарат да изпитат оргазъм. Шията е приятно място и мъжът, усещайки силното пулсиране, може леко да определи, колко е успял да предизвика възбудата на партньорката си. При това може да шепне на любимата си всякакви нежни думички, дори и неприлични. Това е супер секси и действа доста възбуждащо!
Другата женска ерогенна зона са гърдите, по-точно зърната. При повечето дами зърната имат пряка връзка с вагиналната област, затова целувките, докосванията и масажът на тези приятни за докосване женски части на тялото предизвикват у жените непреодолимо желание да правят любов. При някои жени минават приятни тръпки, когато любимият започва да ласкае с език зърната, периодично захапвайки ги. Токово действие в повечето случаи възбужда не само жените, но и мъжете. За щастие, мъжът в повечето случаи има точен показател за успеха при манипулацията с гърдите: ако жената харесва такива ласки, тя ще диша дълбоко и с прекъсване, гърдите набъбват, а зърната скоро ще станат твърди. Затова, ако сте почувствали, че зърното в устата ви се е втвърдило, може да бъдете сигурни, че сте успели. Някои особено страстни дами след достатъчно кратък период на такива вълшебни манипулации с недвусмислени движения на бедрата ще ви намекнат, че им се иска нещо повече…
Досега учените неуспешно се опитват да разгадаят тайната на най-чувствителната зона на женския организъм – КЛИТОР, обаче от анатомична гледна точка нищо освен маса нервни окончания друго не са могли да открият. Но въпреки това именно това малко зверче, който хората наричат „мераклия”, е способен да донесе на жената най-много сексуална наслада. Сексолозите все повече са убедени, че клиторът това е сладкото място на жената и е главният източник за полова наслада. Това представлява само малко топче. Но само да го докоснете, жената ще започне да стене и да диша дълбоко, няма да бъде в състояние да контролира вълната от възбуда, която я залива. Всъщност клиторът е миниатюрен член, и всеки мъж много добре знае, какво трябва да прави с него, провеждайки експерименти цял живот, за него нищо не представлява да намери «общ език» с клитора. Има само определена разлика в манипулациите с мъжкия и женския полов орган. Повечето то мъжете предпочитат движенията нагоре-надолу, на жените повече им допадат кръговите движения или движенията от една страна на друга с постепенно увеличаващото се натискане, когато това потрябва. В този случай, както и в другия необходимо е да се знае чувството за мярка: при прекалена възбуда клиторът може рязко да спадне и всичките ви усилия ще изчезнат безследно.
Още една женска загадка – прочутата точка G, разположена на предната стена на влагалището на дълбочина, колкото малко пръстче. Стимулацията на тази ерогенна зона трябва да донесе главозамайващи резултати. Жалко е, че наличието на тази удивителна ерогенна зона на женското тяло не е потвърдена от науката. Но не е и опровергано!
«Любовните» зони при жената са разхвърлени по цялото тяло. При това при всяка жена разположението на тези зони е строго индивидуално. Едните се възбуждат от леката „френска” целувка по устните, другите – от галенето по гърдите. На едните им харесва галенето по вътрешната повърхност на бедрата, а другите се отнасят към такива манипулации съвършено равнодушно, предпочитайки сладострастните целувки по коремчето.
Често сексолозите говорят за съществуването на безусловните и условните женски ерогенни зони. Първите са даденост за жените: клиторът, входът на влагалището, зърната. Условните ерогенни зони се придобиват допълнително. В тяхното формиране играят важна роля не самите усещания, а образите, родени от женското въображение. Психологическата нагласа може да придаде еротичен смисъл на всяко, на пръв поглед безобидно действие: галене по гърба или потупване по дупето. И затова диапазонът на условните зони е огромен. Това може да бъде и ушенцето или пъпчето, крайчетата на пръстите или коленете.
Е, скъпи мъже, май окончателно ви объркахме? Но все пак всичко не е толкова лошо, колкото изглежда. Представете си, колко скучно щеше да изглежда правенето на любов, ако вие предварително знаехте, кои места по тялото на жената притежават повишена чувствителност или ,кои ласки ще й донесат сексуална наслада. Щеше да е скучно, нали? Като че ли самата природа се е погрижила нашият интимен живот да бъде по-интересен, творчески, тайнствен, като безкрайно изучаване, доставящо удоволствие и на двамата. И колкото да философствате по повод сексуалната природа на дамите, жените си остават жени – загадъчни и пленителни, тайнствени и сексуални, малко ирационални създания, които винаги ви привличат…
«Да, жената е загадка!» - не без усмивка казват мъжете, опитващи се да разберат особеностите на женската логика. « Жената е загадката на природата, очевидна и невероятна и …бог знае какво!» - повтарят джентелмените, обсъждайки на по една чашка френски коняк сексуалната природа на слабия пол и метафизичните особености на женския организъм. Мъжете не престават да философстват и учудват, а жените… А жените остават за тях не прочетена книга, велика тайна, своебразно сексуално кълбо със заплетени нишки…И за финал да ви разкрием най-истинската ерогенна зона на жената – въображението й!

Размерът на вагината
Размерът на вагината тревожи доста жени. Особено тези, които са раждали. Въпросът е тревожен, защото подобни страхове и мисли могат да се отразят на сексуалността на една жена. Ако вие имате подобни страхове или съмнения, не се колебайте да ги споделите с вашия лекар.
Дали е твърде голяма?
Ако досега не сте раждали, едва ли сте си задавали този въпрос. За съжаление съществува един мит, според който жена, която е правила много път секс има по-голяма вагина. Това няма абсолютно никаква връзка!
Това, което може да промени големината на вашата вагина е раждането по нормален път. Колкото повече бебета сте родили, толкова по-голяма е вероятността от разширяване на влагалището. Това се дължи на преразтягането на мускулите и връзките на вагиналните стени. По-често се среща при по-продължително и трудно раждане. До известна степен може да се предотврати, ако сте правили упражнения преди и след раждането.
Ако наистина е твърде голяма?
Това може да се познае по следните признаци:
- сексът не е особено приятен за вас
- сексът не е особено приятен за партньора ви
- често нахлуване на въздух във влагалището по време на полов акт
- може да нахлуе вода във вагината, когато си взимате вана или душ
- в по-късен етап е възможно пропадане на цялото влагалище и дори други вътрени органи, поради отслабени връзки
Какво може да се направи при отпусната вагина?
Ако чувствате вагината си твърде отпусната, можете да поправите малко нещата, ако правите всекидневно упражнения за стягане. Редувайте интервали от по 10 секунди на стягане и отпускане на вагината поне четири пъти на ден.
Попитайте в специализираните секс-магазини за специални кремове, които временно могат да поправят положението.
Ако усещате, че това положение тотално е сринало вашия сексуален живот, можете да прибегнете донесложна операция за стесняване на влагалището.
Мислите, че срамните ви устни са по-големи?
Много жени имат подобни страхове, които се оказват абсолютно безпочвени. Но ако наистина съществува някакво отклонение, то може да се коригира чрез хирургическа намеса.
Мислите, че вагината ви е твърде тясна?
Това се случва много рядко, въпреки че много жени мислят така. Това се дължи на вагинизъма – състояние, при което се свиват стените на влагалището, при всяко проникване. Симптомите за това са:
- болка при полов акт
- невъзможност за проникване
- невъзможност да поставите тампон
Ако имате подобни оплаквания, посъветвайте се с вашия гинеколог

Пристрастени към секса

Както към наркотиците, никотина и дори хазарта, човек може да се пристрасти към секса. Неразбирането на подобна мания може да разруши живота на много семейства. Митове, които се ширят задълбочават проблема още повече. В никакъв случай пристрастяването към секса не бива да се причислява към сексуалните перверзии или с това, че някои хора обичат да правят секс по-често.
Пристрастяването към секса може да се характеризира с натрапчиво чувство за търсене на нови сексуални партньори, натрапчиво чувство за преследване на недостижим партньор, твърде честа мастурбация, засилена сексуалност в една връзка, която обикновено смущава партньора. А главната отличителна черта е не сексуалната активност сама по себе си, а начинът по който завладява съзнанието на пристрастения и начина, по който разрушава живота му.
Удовлетворението от сексуалния акт за пристрастения към секс е като алкохола за алкохолика, и като всяко друго пристрастяване, може да се определи като “ненормално поведение”.
Пристрастеният намира все по-трудно начин да се контролира, поведението му става обсебващо, съзнанието обзето от фикс-идеи.
Историята на едно семейство
Той е на 30 години, женен и пристрастен към секса. “Всяка седмица се случва едно и също. Играя футбол всяка неделя сутрин, а след играта се срещах с нея и правехме секс в колата. Страстите ми забушуват още на предния ден, когато почиствах спортните си обувки, защото знаех какво ме очаква на следващия ден. Но всъщност важното не беше това, че се срещам с нея, или това, което изпитвам към нея. Нямаше любов. Тя беше просто едно средство към крайната цел.
Моят случай вероятно е идеален за всеки един терапевт. Навъртах огромни сметки за секс-телефони, после прекарвах часове в интернет в разглеждане на порно сайтове, или пък влизах в чата, за да търся жени за секс. Всичко се случаваше постепенно, без да си давам сметка в какво се въвличам, или пък какво причинявам на съпругата си. “
Пристрастен или не?
Това понятие се появява за първи път през 70-тте години. Какво всяко друго пристрастяване, и това се нуждае от лечение и професионална подкрепа, но като че ли най-важният въпрос, който трябва да се зададе – можем ли да твърдим за някого със сигурност, че е пристрастен към секса. Нормалното влечение към секса все пак се различава от маниакалното поведение. Обесебените от идеята за секс са склонни да се ровят в порно сайтове и по време на работа ежедневно. Желанието и обсебващите мисли за секс взимат връх над елементарните човешки отношения, могат да доведат до проблеми в работата, трудни взаимотношения с противоположния пол.
Психолозите свързват тези проблеми с детството, когато за секса се е говорело с отвращение или е бил отричан. Предишен негативен опит в сексуалните преживявания, също може да отключи пристрастяването към секса.
Лечението
Пристрастеността към секса не е описана като специфично заболяване в психологическите термини и няма стандартен метод на лечение. Човек с подобни проблеми трябва да се обърне към психолог или сексолог. Обикновено се препоръчва на пристрастения към секса да се ограничи само до един партньор. За разлика от лечението към пристрастеност към наркотици в този случай не се препоръчва пълно въздържание, а просто ограничаване, въпреки че според някои теории абсолютно забраняват порно филмите и мастурбацията.




1 коментар:

Анонимен каза...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10607 movies of lure DVD property

We be subjected to thousands of the hottest movies you've been waiting to supervise! And they're stylish available in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are absolutely no limits. Download as much as you want with incredibly gamy speeds. No additional software is required!
Really click on a identify with, download a cinema and guard it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://i038.radikal.ru/0910/6d/1c3f50e4ddf0.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Montana Sky
Body, The
Breed, The
Santa Clause 3: The Escape Clause, The
Cook the Thief His Wife & Her Lover, The
Deliverance
27 Dresses
Along Came Polly
Mega Shark vs. Giant Octopus
Ferryman, The
Passage to India, A
Lucky Ones, The
Mist, The
Sex and the City: The Movie
Adventureland
Elizabethtown
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Rapid Exchange
Children of the Corn
007 View to a Kill, A
Alligator II: The Mutation
Lake Dead
Exorcism of Emily Rose, The
Corky Romano
Revolutionary Road
One Magic Christmas
Asterix and the Vikings
Derailed
Home of the Brave
One Man's Treasure


[url=https://www.nbhope.org/members/artemijstepiki.aspx]Distinguished Gentleman, The [/url]
[url=http://rfidguru.eu/members/nadzhiblozhnikov.aspx]Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, The [/url]
[url=http://coredeveloper.net/members/klarissagolutv.aspx]Buster [/url]
[url=http://ishug.is/members/nuzartimoshenko.aspx]Shadow Walkers, The [/url]
[url=http://skinnerfamily.biz/members/kassianshelkovi.aspx]Flying Scotsman, The [/url]
[url=http://freewebhostingtipsonline.com/members/nasihzhemchuzhnij.aspx]Bad Boys [/url]
[url=http://labnet.cc.isel.ipl.pt/members/ilijatrepov21.aspx]Flash Point [/url]
[url=http://mcgeefamily.biz/members/renataevtjushkin.aspx]Purple Violets [/url]
[url=http://forums.quark.com/members/fridaljakov54.aspx]Land Before Time II: The Great Valley Adventure, The [/url]
[url=http://forum.fscp.org/members/abdulvahabsko.aspx]In Good Company [/url]