вторник, 23 октомври 2007 г.

***MasKi ZA KoSA***

Домашни маски за коса


За да стане косата плътна и да добие желания обем, може да я подхраните с маска от 3 жълтъка, 1.с.л. зехтин и 1 кафяна лъжичка ром. Разбъркайте добре, нанесете сместа кичур по кичур и оставете да подейства около 20 минути. Добре е главата да се покрие с кърпа. Преди да се отмие, изплакнете с хладка вода. Срещу омазняване разбъркайте 1 яйце с 50 г. кисело мляко и нанесете върху вече измитата коса. Останете с маската 5 минути и отмийте с хладка вода. Хладката вода е задължителна, тъй като с гореща белтъкът на яйцето ще се пресече и ще остане в косата.

Любимата ми маска за коса

Опитвала съм най-различни готови маски за коса, но за мен най-ефикасната е онази, която си приготвям сама. След като съм си я слагала, после в продължение няколко дни усещам прекрасното й въздействие, изпитвам усещането за мекота, чистота и свежест.Приготвя се лесно. Необходими са следните продукти:1 шишенце рициново масло от аптеката;1 жълтък;1-2 супени лъжици коняк.Сместа се разбърква, докато се получи еднородна маса. Намазва се косата, като се започне от корените. Слага се шапка за баня, или ако няма такава, може да се обхване косата с найлоново пликче. Отгоре се завива с кърпа. Маската трябва да престои не по-малко от 2 часа.Лично аз й добавям понякога витамин А.


Плодова маска за коса:
Сок от половин лимон и половин портокал, 1 жълтък от прясно яйце и една щипка канела. Идеална подхранваща маска за всякаква коса (подходяща е за мазна, суха , боядисана или третирана коса) Много помага против сърбеж на кожата или раздразване на косата след продължително стоене с много здраво пристегната ластичка за коса / шнола/ фиба.


За здрава коса с блясък :
1с.л. зехтин, 1 жълтък, 1 шиш. деавид(в аптеките) 1 лимон (сока) 1 с.л. мед Втрива се в корените, и се стои минимум 2 ч. УСПЕХ!


Маска за коса с брашно:
2 чаши брашно се смесваат с 1 яйце , 2 капки сода и лимон. Стои се 20 мин.




Яйцe за блясък :
Яйцата помагат за блясъка на косата. Взимате 2 яйца и отделяте жълтъците им и ги слагате в една купичка. Разбърквате на сняг. На неизмита коса, леко овлажнена, нанасяте сместа и хубаво разтривате, като шампоан. Изчаквате 5 минути. След това нежно изплакнете с топла вода и измийте косата си с шампоан.След измиването по въжможност нанесете хининова вода. Сега вашата коса е здрава и красива за дълго!


Витамин Е за блясък :
За да вървърнете блясъкът и мекотата на косата си - се доверете на Витамин Е. Купете го от аптеката и нанесете вечерта, като го втривате хубаво в косата. След това срешете хубаво и останете така цялата нощ. На сутринта отмийте с шампоан.


Когато водата е твърда:
Ако живеете в област където водата е твърда, то това се отразява отрицателно на косата. Моят съвет е след всяко измиване да полеете косата си с минерална вода или газирана вода - така тя ще стане мека и блестяща.


Хининова вода:
Здравейте, ще ви издам един съвет за по-бързо израстване на косата. Отидете в аптеката, купете си хитинова вода, след това я втрийте в корените и готово:))). Не е за изпускане :P.


Кисело мляко за блясък:
Маска с кисело мляко - придава блясък. Косата се намазва с него и се стои поне 30 мин. и след това се измива и готово:). След това косата е по-мека, гладка и бляскава.също И маската със зехтин има подобно действие. Дори при суха коса е по-добрият избор.


Маска за коса с водка :
1 яйце, 1 лъжица кисело мляко, 1 лъжица водка, 1 лъжица зехтин. Косата се увива в найлон за около час.


РусеСмесват се два жълтъка, две супени лъжици кисело мляко, една лъжица зехтин, две лъжици ракия или водка (те улесняват действието на маската).Може да се прибави и сметана. Маската се държи два часа,като на косата се увива с найлон,а над него се поставя хавлиена кърпа. След това се измива много добре и при коси, които по принцип се сресват по-трудно се поставя балсам. След тази маска косата става мека и бляскава. Наистина това е сигурен начин да поддържате косата си красива и изкусителна!!! Опитайте..;)


Маска за коса с канела:
В стъклена чаша се разбива 1 жьлтьк, 1ч.л.мед, 1.5ч. л. зехтин, 1 ч.л. канела. Веднага се нанася на косата, завьрзва се с целофан и след 1 час се измива с шампоан и накрая се нанася балсам.


За повече блясък на косата:
Сварява се коприва и се облива косата с прецедената течност и се запарва с наилонова шапка за около половин час

1 коментар:

Анонимен каза...

hubavo siat4e na men mi haresa! za6to oba4e ne si ka4i6 o6te snimki?